Triatlon, Keszthely

2021.06.15. 13:15

Mozgalmas hétvége volt

Számos Csongrád-Csanád megyei indulóval zajlott a Keszthelyen rendezett országos középtávú triatlonbajnokság, ahol a nagyszerű hangulat és időjárás mellett egy igazán profin megszervezett viadalon vehettek részt a sportolók.

Munkatársunktól

Gábe Tamás, a Suncity Triathlon Team elnöke 2019 után ismét győzött korosztályában Keszthelyen. Fotó: Suncity Triathlon Team

Két szegedi versenyzőt állított rajthoz a Tiszakécske VSE, amely színeiben Badar Gergő és Szilágyi Péter vetette magát bele a küzdelembe. A Parti sétányon megrendezett versenyen középtávon 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer biciklizés, és 21,1 kilométer futás várt a jelentkezőkre, amelyet sikerrel teljesített mindkét Tisza-parti versenyző. Szilágyi Péter korosztályában a 3. helyen végzett, abszolútban pedig a még pontszerző 6. helyen zárt. Badar Gergő a 30–34 éves korosztály legjobbjaként összetettben a 3. lett, amellyel rendkívül elégedett volt.

A szintén szegedi Titán TC is részt vett a Zala megyei kírásban. A titánok versenyzői közül Joó András, Tömböly Csaba, Tóth Zoltán, Király Norbert, Varga Zoltán Péter és Simon Péter is remekül teljesített, a legkiemelkedőbb eredményeket pedig Ábrahám Krisztina és Makra Ágnes szállította, előbbi egy korosztályos 3. hellyel lett gazdagabb, míg utóbbi korosztályos 1. helyezéssel zárta a napot. A férfi mezőnyben még egy szegedi versenyző állt rajthoz, a Ferencvároshoz igazolt Tarnai László a 25–29 éves korcsoportban a legjobb időt teljesítette.

Gábe Tamás, a Suncity Triathlon Team elnöke 2019 után ismét győzött korosztályában Keszthelyen.
Fotó: Suncity Triathlon Team

Bár országos bajnokság volt a keszthelyi, a Suncity Triathlon Team ezúttal csak a sprint számban (750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5 kilométer futás) indult, amely egyféle kuparendezvényként értelmezhető. Schulcz Domonkos remekelt kerékpáron, végül 1:14.40-es idővel ért célba, és a korcsoportos 5. helyet szerezte meg a 17 indulóból. Az egyesület elnöke, Gábe Tamás is nagyszerűen teljesített, 2019 után ismét nem talált legyőzőre a 30–34-es korcsoport mezőnyében.

– Remek érzés volt újra látni a versenytársakat, és újra átélni a versenyzés élményét. Jó hangulatban telt a nap, és rendkívül profi szervezés mellett zajlott le a keszthelyi kiírás. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, bár fontos hozzátenni, hogy igencsak mozgalmas időszak következik most. Számos versenyen rajthoz állunk majd, úgyhogy remélem, hogy még tovább javulnak majd az eredmények – értékelt a Délmagyarország érdeklődésére Gábe Tamás.

A Suncity Triathlon Team nem csak Keszthelyen, hanem Ukrajnában és Dániában is érdekelt volt. Kijevben a Spartan Racen Mészáros László beast távon győzelmet ünnepelhetett, míg a dániai olimpiai távú kiíráson Ragó Péter a 9. helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában