Megérte a sok lemondás

2021.06.25. 13:39

Nagy Martin, a szegedi kézilabdakapus Izlandon nyert bajnokságot

A járványhelyzetben állt pályafutása során először légiósnak Nagy Martin. Extra hosszú idénye volt, nélkülöznie kellett családját, de a bajnoki aranyérem kárpótolta a lemondásaiért.

Becsei Dávid

Két napig ünnepelték a bajnoki címet. Már újra szeretteivel van itthon. Fotó: Nagy martin archívuma

Kézilabda, ReykjavíkA koronavírus-járvány okozta leállások átírták az izlandi férfi kézilabda-bajnokság lebonyolítását is. Az alapszakaszt követő rájátszás párharcai nem az egyik fél harmadik győzelméig tartottak, hanem oda-visszavágós rend­­szerben bonyolították le. A döntőben az alapszakaszgyőztes Haukar találkozott azzal a Valurral, amelynek kapuját a MOL-PICK Szegeddel 2018-ban bajnoki címet ünneplő Nagy Martin védte. A 22 éves magyar kapus csapata kettős győzelemmel hódította el a bajnoki trófeát. Otthon 32–29-re, idegenben 34–29-re nyertek.– Egy extra hosszú szezon után még mindig hatása alatt vagyok az ünneplésnek, pedig már hazautaztam Szegedre – árulta el lapunknak Nagy Martin. – Múlt pénteken nyertünk, még szombaton is ünnepeltünk a klub székházában, majd este már jöttem haza, mert hetente mindössze egyszer van közvetlen járat Magyarországra. Az alapszakaszt a harmadik helyen zártuk, jártunk a hatodikon is, így elképesztően örültünk a bajnoki címnek – mesélte.

Nagy Martin a 2020–2021-es idényt kölcsönben töltötte a Valur Reykjavík csapatánál, azt viszont még nem árulta el az izlandi bajnokság rájátszásának legjobb kapusának választott fiatalember, hogy az ősztől hol folytatja pályafutását.

Két napig ünnepelték a bajnoki címet. Már újra szeretteivel van itthon.
Fotó: Nagy martin archívuma

– Számomra különösen nehéz volt az idény, hiszen elő­­ször játszottam külföldi csa­patban. Volt, amikor másfél hó­­napra leállt a bajnokság, ed­­zésre sem járhattunk, így mondhatni teljesen egyedül maradtam az izlandi télben. Sok lemondással járt ez az időszak, de így utólag visszagondolva megérte – összegezte érzéseit.

A bajnoki cím mellett be­gyűjtött egy egyéni elismerést is, a bajnoki rájátszás legjobb kapusának választották meg. Védési hatékonysága a statisztikák szerint 34 százalékig emelkedett.

– Minden meccsre rengeteget készültem, úgy érzem, ebben sokat változtam az elmúlt évben. Ha jól ment, ha rosszul, rögtön visszanéztem a meccset, elemeztem. Ebben is sokat fejlődtem, ahogyan mentálisan az is óriási hasznomra vált, hogy sok időt töltöttem a pályán – osztotta meg izlandi tapasztalatait Nagy Martin.

Hozzátette, nehéz döntőt ját­­szottak, a Haukar az alapszakaszban egy 15 meccses ve­­retlenségi sorozatot produkált. Meccsrutinban sokat fejlődött, hamar beilleszkedett, és nagyon megkedvelte lakóhelyét és csapatát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában