Beteljesült a korábbi kívánsága

2021.07.22. 10:10

Vári Zitával a soraiban nyerte meg a soproni challenger tornát a női u20-as válogatott

Már a zárónap előtt eldőlt, hogy megnyeri a Challenger-tornát a magyar női U20-as válogatott. A csapat tagja volt a szegedi Vári Zita, aki szeretett volna arany­éremmel búcsúzni a korosztálytól, ez pedig meg is valósult.

V. P.

Vári Zita (középen) álma megvalósult, arannyal búcsúzott a korosztálytól. Fotó: fiba.com

Az íreket, a szerbeket, Izraelt és a cseh válogatottat is legyőzte a Sopronban megrendezett Challenger torna során a magyar női U20-as válogatott, amely így tornagyőztesként zárta az Európa-bajnokság helyett megrendezett nemzetközi megmérettetést.– Nem gondoltuk, hogy könnyű lesz, hiszen a szerbek, a csehek és a spanyolok elég erősek, de Izrael is nagy meglepetést okozott a játékával.

Összességében természetesen elégedett vagyok, hogy sikerült nyernünk, és így tudtuk zárni ezt az évet – összegzett lapunknak Vári Zita, a válogatott szegedi játékosa.

Vári Zita (középen) álma megvalósult, arannyal búcsúzott a korosztálytól.
Fotó: fiba.com

A magyar csapat az utolsó, spanyolok elleni meccse előtt már biztosan aranyérmes volt, az utolsó találkozót elveszítette.

– Volt ünneplés a csehek elleni meccs után, de készültünk az utolsó találkozóra is. Úgy álltunk hozzá, ha már itt vagyunk, akkor nyerjük meg az utolsó mérkőzést is, ugyanúgy küzdöttünk tovább. Örülök, hogy sikerült a tervem, és arannyal búcsúzhattam ettől a korosztálytól – tette hozzá Zita.

A nyáron klubot váltó játékos azt mondta, bár nem Európa-bajnokság volt, amin részt vettek, öt kemény mérkőzést játszottak.

– A morál és az összhang volt az, ami minket vitt előre. 2014 óta ennek a csapatnak a magja együtt játszik, az együtt töltött idő pedig megmutatkozott. Reméljük, hogy együtt tudunk maradni a felnőtteknél is, és lehet, egy picit túlzok, de az utóbbi időszak legjobb korosztálya a mienk – tért ki a nyáron az újonc BKG-Príma csapatához igazoló szegedi játékos arra, hogy ezzel az eseménnyel búcsúztak ettől a korosztálytól, így ez a csapat a felnőtt válogatott ajtaján kopogtathat a folytatásban.

– Szombaton végeztünk Sopronban, hétfőn már lementem dobni. Egyéni képzéseket végzek, a csapatedzés a BKG-val augusztusban kezdődik, de már most szeretnék egy kicsit ráhangolódni ezekre – zárta Vári Zita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában