Férfi kézilabda

2021.08.19. 20:16

Máthé remekelt, de a Pick Szeged legyőzte az Elverumot – Fotók

Kétezer néző előtt az újszegedi sportcsarnokban 29–24-re nyert az Elverum ellen a Pick Szeged edzőmeccsen. A vendégeknél Máthé Dominik hét, a hazaiaknál Bogdan Radivojevics öt gólig jutott.

Becsei Dávid

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A harmadik edzőmeccsre telt meg eddig a legnagyobb számban a lelátó, ahonnan a játékosok bemutatása során az ellenfelet erősítő magyar válogatott jobbátlövő, Máthé Dominik kapta a legnagyobb üdvrivalgást – összességében pedig a tokiói olimpián 7. helyen végzett súlyemelő, Nagy Péter. Rengetegen szívesen látták volna Pick-mezben, végül 2022 nyarától a francia Paris Saint-Germain ajánlatát fogadta el Máthé. Hamarosan 75. születésnapját ünnepli a norvég bajnok Elverum, így a mérkőzést egy ünnepség előzte meg. Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője adott át egy Elverum-feliratú 75-ös mezt a norvégok csapatvezetőjének.

Szegedi támadással és góllal indult a találkozó, utóbbit Sebastian Frimmel jegyezte. Máthé vezérletével viszont átvette a vezetést a norvég bajnok, 1–3. A kilencedik minutumban végleg visszakerült az előny a Pick Szegedhez 4–3-nál. Mirko Alilovic ismét nagy tartást adott a hazai védelemnek, amelynek sok gondot okozott a vendégek beállójának, Soltadnak és Máthé remek játékkapcsolata.

A 24. percben még egyenlített az Elverum Máthé negyedik találatával (11–11), de a hajrá Pastor időkérése után már a Szegedé volt, így 15–12-vel mehettek a csapatok szünetre.

A második játékrész alaphangját a két perc alatt három bravúrt – az egyiket hétméteres után – bemutató Mikler Roland kapus adta meg. Érződött, az Elverum már teljesen más szintet képvisel, mint az előző héten a Dabas vagy a szerb Metaloplastika Sabac. Bajnokok Ligája-hangulatban BL-szintű összecsapást láthattak a szurkolók.

Többször szólt vastaps a lelátóról a mérkőzés közben – Martins a balátlövő pozíciójából derékmagasságból húzta fel bődületes erővel a labdát a hosszúfelsőbe.

A legnagyobb különbséget az 52. percben 26–20-nál mutatta az eredményjelző. Innen feljebb zárkóztak, majd a végeredményt három másodperccel a vége előtt a meccs legeredményesebb hazai játékosa, Radivojevics állította be a jobbszélről.

Szombaton 18 órától jön az újabb Pick–Elverum edzőmeccs, amelyet a Sport1 Tv élőben közvetít, míg a védettségi kártyával rendelkezők ingyen tekinthetik majd meg a találkozót az újszegedi sportcsarnokban.

Pick Szeged–Elverum Handball (norvég) 29–24 (15–12)

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 2, Tönnesen, Bombac 1, Bánhidi 3, Mackovsek 2, Frimmel 4. Csere: Mikler (kapus), Henigman, Blonz 4/1, Gaber 1, Bodó 3, Martins 1, Garciandía 1, Rosta 2, Radivojevics 5/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Elverum Handball: Fries – Lien, Máthé 7, Solstad 5, Johansson 1, Vidovic, Thorstenson. Csere: Imsgard (kapus), Fingren 1, Langaas 2, Pettersen 2, Hedberg 2, Gröndahl 1, Heldal 3, K. Larsen. Vezetőedző: Borge Lund.

Hétméteres: 2/2, ill. 1/0.

Kiállítás: 8, ill. 2 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában