A szegedi Simon Péter a világbajnokság kapujában

2021.08.18. 11:44

Nagy döntés előtt

13. helyen végzett korosztályában Simon Péter az Észtországban rendezett ironmanversenyen, ezzel pedig, mint a viadal után kiderült, lehetőséget kapott az októberi hawaii világbajnokságon való indulásra.

T. A.

Komoly dilemma előtt áll a szegedi Simon Péter. A triatlonista legnagyobb álma, hogy szerepelhessen a Hawaiin tartandó ironman-világbajnokságon. Erre szerzett most jogosultságot a Tallinnban (hasonlóan a szintén szegedi Szilágyi Péterhez, aki tavaly kvalifikált ugyanitt), ám az októberi indulással kapcsolatos döntés nem lesz könnyű. A koronavírus-járvány miatti bizonytalanság a versenyre is kihathat, elképzelhető olyan eshetőség, amellyel a kiutazás után komoly anyagi veszteségek érhetik a Tisza-parti sportolót.

Nem úgy sikerült az észtországi verseny, ahogyan elképzelte, ám ettől eltekintve a kiírás után jött az örömhír: megkapta a korosztályában 4-5 kiosztott hely egyikét Hawaiira, indulhat a világbajnokságon Simon Péter.

A szegedi vasember egy kifejezetten jó úszással kezdett Tallinnban, majd a kerékpáros szakaszban a zord időjárás és a bicikli wattmérőjének meghibásodása keresztülhúzta számításait. A technikai berendezés hibája miatt első kört a kelleténél erősebben teljesítette, majd a másodikban emiatt lassabb tempót produkált. A futásban – amely egyébként az erőssége – próbálta visszaszerezni az elveszített másodperceket, majd az utolsó kilométerek fájdalmait legyűrve végül 9 óra 27 perces idővel ért célba, amely megegyezik a 2018-as nagyatádi egyéni csúcsával.

Simon a 78 induló közül így 13. lett korosztályában, előzetesen jobbat képzelt el.

– Kicsit csalódott voltam a verseny után, mert a kvalifikáláshoz az első 4-5 között kellett volna végeznem. Később érkezett egy e-mail, amelyben értesítettek, mégis kijutottam a világbajnokságra. Ennek természetesen nagyon örültem, végtére is ez volt a célom, és sikerült elérnem. Egyelőre fel sem fogom, mekkora lehetőséget kaptam, azonban alaposan át kell gondolnom a döntést. Az elkövetkezendő napok feladata lesz, hogy utánajárjak, valóban megérné-e kiutazni Hawaiira – fogalmazott lapunknak Simon, akinek tehát a vb-indulása hamarosan eldől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában