Megszakadt a szép sorozat

2021.08.19. 15:17

Tatabányán kikapott a Dorogtól a Szeged-Csanád GA

A labdarúgó NB II. 4. fordulójában a Szeged-Csanád GA Tatabányán a Dorog vendége volt, és egygólos vereséget szenvedett.

Mádi József

Fotó: MEDER ISTVAN

Grosics Gyula szülővárosának csapata fogadta a tatabányai Grosics Gyula Stadionban a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát. Az Aranycsapat legendás kapusának emléke ezen a meccsen minden szinten jelen volt.Az már az első másodpercben kirajzolódott, mit tervezett erre a meccsre az átmeneti albérletben játszó hazai csapat. A saját térfelét megszállva tolódgattak a szegedi középkezdés után nagyjából másfél percig úgy, hogy nem értek labdához, miközben a Simon Á., Temesvári, Tóth G. trió passzolgathatott az ideális sávokat keresve a támadásokhoz. Mindezt a deffenzív dorogi játékot jól jellemezte, hogy Molnár F.-nek a tizedik percben kellett először labdához érnie, ekkor egy hosszú indítást szedett össze.

Ha viszont Haruna ebben az időszakban kicsit higgadtabb, ügyesebb, három alkalommal is szegedi támadás, helyzet alakulhatott volna ki. Érdekes, hogy ennek ellenére a legelső, kapura is veszélyes akció után hazai játékos, Lénárt fejelhetett fölé. A nem igazán izgalmas első félidő szegedi szöglettel ért véget.

Haruna végre kapura lövéssel próbálkozott a második félidő elején, a labda két méterrel szállt fölé a 47. percben. Amint gyorsított a játékán a Szeged, és egy-két érintőből passzoltak a labdarúgók, egyből megvoltak a lelépések a védőkről, már csak a pontos átadások hiányoztak. Éppen emiatt nem érte el Dobos passzát Haruna a 16-oson belül. Az 55. percben jött a hidegzuhany, amikor a bal oldalon Csillag belépett a büntetőterületre, majd jobbal a bal sarokba lőtt, 1–0. Haruna gyorsan egyenlíthetett volna, de az ötös vonalán nem találta el a labdát Simon lövése után. A Dorog ott húzta az időt, ahol tudta, míg a Szeged játéka a kapott gól után megélénkült, de nem volt átütőerő a támadásaiban. A végén Temesvárit kiállította a bíró.

A vendégek április 7. után szenvedtek vereséget az NB II.-ben, de vasárnap hazai pályán a Tiszakécske ellen lehet javítani.

Dorog–Szeged-Csanád GA 1–0 (0–0)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 4. forduló. Tatabánya, 100 néző. Vezette: Gaál Ákos (Huszár, Ország). Dorog: Mursits – Kárász, Berkó (Tóth B., 54.), Izing, Papp M. – Lénárt, Nagyházi – Szerencsi (Pálinkás, 54.), Csillag (Zabari, 84.), Barna – Girsik (Szedlár, 39.). Vezetőedző: Fenyvesi László. Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Tóth G., Temesvári, Mohl – Simon Á., Kovács M. (Kővári, 72.) – Dobos Á. (Gréczi, 65.), Gajdos (Germán, 83.), Lestyán (Dobronoky, 72.) – Haruna (Kóródi, 65.). Vezetőedző: Dragan Vukmir. Gólszerző: Csillag (55.). Kiállítva: Temesvári (92.).

A szegedi kapitány, Simon Ádám (jobbról) küzdelmes meccsen van túl. Fotó: Meder istván/MW

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában