Magabiztos játékkal tartották otthon a három pontot

2021.09.01. 20:28

A Makó legyőzte a címvédőt – Fotók

A tavalyi bajnokcsapat érkezett a Makó FC otthonába a labdarúgó NB III. Közép csoportjának 5. fordulójában. Siha Zsolt csapata az Iváncsát látta vendégül, és győzte le 2–0-ra.

Tóth Alex

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Remekül indult a találkozó a Makó számára: a Ferencvárost is megjárt Popgeorgiev Pantelisz alakított ki egyből helyzetet a 2. percben, ám gólt nem sikerült lőnie, csakúgy, mint a hasonlóan lehetőséghez jutó vendégcsapatnak sem.

A lendület nem hagyott alább, a 7. percben pedig magához ragadta az előnyt a Makó, mikor egy szöglet után a labda kétszer is a kapufáról pattant ki, másodjára Dóra Donát csapott le rá, és sodorta a kapuba, 1–0.

Ezt követően az igencsak aktívan játszó Popgeorgiev Pantelisz előtt két lehetőség is adódott, ám a második hazai találat ismét egy szöglet után született. A hosszúról Seres fejelt Sirokmán elé, aki szintén fejjel csapott le a labdára, és bólintott a hálóba, 2–0. Ezzel az állással mehettek félidőre a csapatok, amely előtt csereként a pályára lépett a Makó új igazolása, Nikitscher Tamás is.

A fordulás után is maradt a magas intenzitás. Siha Zsolt legénysége sok helyzetet kidolgozott, de előnyét növelni már nem tudta. Stabil védekezésének köszönhetően azonban az Iváncsa számottevő helyzetig sem nagyon jutott el. A makóiak folytatva jó sorozatukat ismét nyertek, 2–0-ra múlták felül a címvédőt, ezzel pedig a tabella 2. helyén állnak.

Siha Zsolt: – Férfias küzdelemben megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Makó FC–Iváncsa 2–0 (2-0)

Labdarúgó NB III., Közép csoport, 5. forduló. Makó, 400 néző. Vezette: Bálint Attila (Ancsin, Varga L.).

Makó: Bordás – Tamaskó (Nikitscher, 41.), Juhász J., Dóra, Seres, Popgeorgiev (Vas, 89.), Varga R. (Sziklási, 89.), Sirokmán, Major (Rébék, 89.), Rabecz (Széll, 70.), Pócs T. Vezetőedző: Siha Zsolt.

Iváncsa: Varga Á. – Balogh L., Kozma (Molnár T., a szünetben), Kovács S., Szellák, Aradi, Cseszneki (Suszter, 60.), Vallejos (Fodor D., 68.), Pribék, Gajda, Domokos (Kercsó, 82.). Vezetőedző: Tóth András.

Gólszerzők: Dóra (7.), Sirokmán (26.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában