Oda lett a Hódmezővásárhelyi FC százszázalékos idegenbeli mérlege

2021.09.26. 20:29

A Makó nyerte a megyei derbit – Fotók

A 9. fordulóig kellett várni a labdarúgó NB III. Közép csoportjának Csongrád-Csanád megyei rangadójára, amelyen a Makó FC 1–0-ra nyert a Hódmezővásárhelyi FC ellen.

Tóth Alex

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Nagy iramban, rangadóhoz méltóan vette kezdetét a találkozó, amelyen az első komolyabb lehetőségre nem egészen 4 percet kellett mindössze várni. Juhász ugratta ki nagyszerűen Széllt, ám a Makó támadója nem váltotta gólra a korai lehetőséget.

A harcos első félidő vége felé közeledve rálépett a gázpedálra a Makó. Előbb Rabecz lépett ki remek ütemben, majd Széll szabadrúgását követően Dóra fejelhetett teljesen üresen, ám ekkor még nem született meg a találkozó első gólja.

Nem úgy, mint a félidő vége előtt 6 perccel, mikor a HFC kapusa hozott rossz döntést. Füstös szörnyű kidobására Rabecz csapott le, majd Juhásznak passzolt, aki az üres területre beinduló Pócsot választotta, a Makó 20-asa pedig higgadtan büntette meg a megingást, 1–0.

Hazai előnnyel vonulhattak az öltözőbe az együttesek a félidőben, amelyben Koncz Zsoltnak fontos feladata volt rendezni a HFC sorait.

Csakúgy mint az első 45 percben, a második játékrészben is a Maros-parti házigazda előtt adódott az első igazán komoly lehetőség: Nikitscher zseniális labdát adott a beinduló Rabecznak, ám a helyzetet nem sikerült kihasználni.

A második félidő derekára érkezett meg a mérkőzésbe igazán a HFC, amely úgy tűnt, átveszi az irányítást, ám a mezőnybeli fölénye meddő maradt. A folytatásban könnyen megduplázhatta volna az előnyét a Makó, ugyanis egy rosszul elvégzett vendégszabadrúgást követően 3 támadó vihette rá a labdát az egyedül maradt vásárhelyi védőre, ám egy túl hamar átadott passz miatt elmaradt a gólszerzés.

A találkozó utolsó szakaszára aztán a kapu elé szögezte Koncz Zsolt csapata a Makót, de érdemi lehetőséget már nem tudtak kialakítani, így 1–0-val zárult a Csongrád-Csanád megyei derbi. A Makó FC tovább folytatta nagyszerű szériáját, ez volt Siha Zsolt legénységének zsinórban nyolcadik győzelme, míg az eddig idegenben százszázalékos Hódmezővásárhelyi FC elveszítette hibátlanságát.

Siha Zsolt: – Igazi megyei rangadót játszottunk, amelyen nehezen talált rajtunk fogást az ellenfél. Az első félidő alapján úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, és ami külön büszkévé tesz, hogy mindezt kapott gól nélkül és remek védekezéssel tettük.

Koncz Zsolt: – Nagyon gyenge játékot produkáltunk. Sokkal alázatosabbnak és elszántabbnak kell lennünk ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjünk.

Makó FC-Hódmezővásárhelyi FC 1–0 (1–0)

Labdarúgó NB III., Közép csoport, 9. forduló. Makó, 800 néző. Vezette: Maml Zoltán (Zahorecz, Bizderi).

Makó FC: Bordás – Tamaskó, Juhász J., Dóra, Seres, Zámbori, Sirokmán, Nikitscher (Magyar Gy., 66.), Széll (Varga R., 63.), Rabecz (Sziklási, 84.), Pócs T. Vezetőedző: Siha Zsolt.

Hódmezővásárhelyi FC: Füstös – Zahorán, Huszár, Ondrejó (Pilán, 77.), Gyüre (Kiss K., 31.), Bata, Hegedűs (Bartyik R., 60.), Molnár Á. (Németh K., 60.), Povázsai, Orosz (Gyürki, 77.), Tapiska. Vezetőedző: Koncz Zsolt.

Gólszerző: Pócs (39.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában