Simán nyert a Naturtex-SZTE-Szedeák

2021.09.28. 17:26

Győztes nemzetközi bemutatkozás

Végig uralta a meccset, és végül sima győzelmet aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák az észak-macedón TFT Szkopje ellen a FIBA EuropeCup selejtezőjének negyeddöntőjében. Holnap jön az elődöntő a Bayreuth ellen.

Vajgely Pál

Fotó: Fiba Basketball

Kerpel-Fronius Balázs szerezte a szegedi kosártörténelem első pontjait nemzetközi színtéren: a Szedeák csapatkapitánya egy triplával nyitotta a meccset. Erre hamar válaszolt a Szkopje, sőt, egy 11–0-ás futással előnybe is kerültek az észak-macedónok. Ezt két gyors indítással törte meg a Naturtex, amely a folytatásban már ilyen hibákat nem követett el. Uralta a lepattanózást a szegedi csapat, miközben Szrecsko Szekulovics pihentette Keandre Cookot.

Persons hármasával nyolc ponttal vezetett a Szedeák, amikor időt kért a TFT, azonban hiába volt a több mint tízpontos előny is, a negyed végi eladott labdák után hét pontra jött fel az észak-macedón csapat.

Jesse Hunt extrát játszott, az ausztrál a harmadik negyed közepére elérte a dupla-duplát, miközben állandósult a hét-nyolcpontos szegedi vezetés. Bognár kettő plusz egyes akciójával újra két számjegyű volt az előny. Magabiztosan őrizte az előnyét a Szedeák, miközben mindenkinek jutott idő a pihenőre is. A harmadik negyedet Cook dudaszós zsákolása zárta le, így a záró felvonás előtt 13 ponttal vezetett a Tisza-parti csapat, és kényelmes helyzetből várhatta az utolsó tíz percet.

A koncentrációból ekkorra sem veszített a Szedeák, amely már a húszpontos előnytől sem állt messze, az utolsó percekre végleg eldöntötték a meccset Bognár Kristófék.

Mindez azt jelenti, a Naturtex-SZTE-Szedeák győzelemmel mutatkozott be a nemzetközi porondon. Magyar idő szerint ma 12 órakor következik a selejtező elődöntője, ahol a német Bundesliga legutóbb 10. helyezettje, a Medi Bayreuth lesz az ellenfél.

Szrecsko Szekulovics: – Nagyon boldog vagyok, mert a mi klubunk először játszhatott nemzetközi mérkőzést. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de küzdeni fogunk a legvégsőkig. Az első negyedben sokat hibáztunk, azt éreztem, hogy nyomás alatt játszanak a játékosaim. Örülök, ahogy erre a szituációra reagáltak, és végül nyertünk, nincs sérültem, várjuk a holnapi mérkőzést. Köszönetet szeretnék mondani a házigazda csapatnak, mert mindenben segítenek, jól érezzük magunkat Krasznojarszkban!

TFT Szkopje–Naturtex-SZTE-Szedeák 76–92 (22–24, 21–26, 12–18, 21–24)

Férfi kosárlabda, FIBA EuropeCup selejtező, negyeddöntő. Krasznojarszk, Arena Sever, 200 néző. Vezette: Hrusa (cseh) Gedvilas (litván), Jankowski (lengyel).

TFT Szkopje: Kostoski 20/6, Horton 21/6, Smith 23, John 8/3, Maslinko 4. Csere: Leonard, Broadway, Tashovski, Sapundjiev, Nuri, Argirovski.Vezetőedző: Boro Smilkovszki.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 16/6, Kerpel-Fronius 9/3, Keller, Hunt 16/6, Alston 22/6. Csere: Cook 15, Filipovics 2, Bognár 9, Szatmári 3/3, Polányi, Mayer, Balogh. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában