Férfi vízilabda

2021.09.17. 20:17

Kijött az osztálykülönbség a HVSC és a Szegedi VE között

Tizenkét év után játszott ismét magyar kupa-mérkőzést a Hódmezővásárhelyi VSC férfi vízilabdacsapata, amely a Szegedi VE-t fogadta a nyolcaddöntő első mérkőzésén. Az OB I.-es vendégek esélyeshez méltón magabiztos, 16–2-es sikert arattak.

Fotó: Karnok Csaba

Az első szegedi gólra mindössze huszonhét másodpercet, míg a hódmezővásárhelyire majdnem két teljes negyedet kellett várni. Utóbbinál a vendégek már kilencnél jártak. A nagyszünet után a Szentessel már az OB I.-ben is bemutatkozott, 18 éves Kátai-Benedek Máté szerezte meg a második hazai gólt, büntetőből (11–2). Ez volt az utolsó hazai találat, amit még öt vendég követett.

Még huszonnégy órát sem pihenhetnek a csapatok, szombaton 17 órától ugyanis már a Tiszavirág Sportuszodában találkozik egymással a Szegedi VE és a HVSC. A találkozóra a belépés ingyenes, de védettségi igazolvány meglétéhez kötött.

Szabó Tamás: – Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Azt kértem a fiúktól, hogy annyira fáradjanak el, hogy ki kelljen húzni a medencéből őket, mert csak így tudunk néhány tudásbeli különbséget kompenzálni. Az elején talán lőhettünk volna egy-két gólt.

Barna Tamás: – Jól védekeztünk, de fegyelmezettebben kell támadnunk, jobban oda kell figyelnünk egymásra, nem szabad kapkodni. Egy-két gól benne maradt a mérkőzésben, de összességében elégedett vagyok. Láttuk, hogy miben kell javítanunk, fejlődnünk a következő meccseinket szem előtt tartva.

HVSC–Szegedi VE 2–16 (0–3, 1–6, 1–4, 0–3)

Férfi vízilabda, Benu Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Hódmezővásárhely, X néző. Vezette: Berki, Vörös.

HVSC: Tátrai – Szporny, Kátai-Benedek 1, Benkő, Barna D. 1, Katona P., Palotás S. Csere: Ujházi (kapus), Józsa, Kudella M., Werner, Oláh, Nagy P., Vigh. Vezetőedző: Szabó Tamás.

Szegedi VE: Gyapjas – Sánta 3, Kardos 1, Bóbis 1, Horváth Zs., Boros 2, Lakatos 3. Csere: Katona B. (kapus), Tóth Gy. 2, Horváth V., Baj 2, Kasza D. 1, Hajdu 1, Vékony. Megbízott edző: Barna Tamás.

Gól – emberelőnyből: 10/0, ill. 12/6.

Ötméteresből: 1/1, ill. -.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában