Egy másfajta este előtt állunk

2021.09.08. 08:33

Ma 20.45-től Andorra ellen folytatja a világbajnoki selejtezőt a magyar válogatott

Az Andorra elleni hazai meccsel zárja a szeptemberi világbajnoki selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány elárulta, két támadóval kezd majd a csapat, egyben türelmet kért a drukkerektől.

V. P.

Albánia , Elbasan 20210905 Labdarúgás Válogatott VB selejtezõ Albánia - Magyarország Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Bogdán Ádám , Fiola Attila , Laczkó Zsolt

Fotó: Török Attila

Két elveszített mérkőzést követően ma 20.45-től (élő: M4 Sport) Andorra ellen zárja a szeptemberi válogatott-mérkőzések sorát a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink öt fordulót követően hét szerzett ponttal a negyedik helyen állnak, három ponttal lemaradva a második lengyelektől, és kettővel Albániától, a csoportot pedig a 15 ponttal, hibátlan mérleggel álló Anglia vezeti.

A mai mérkőzés a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, ugyanakkor Marco Rossi szövetségi kapitány arra kérte a szurkolókat, türelmesek legyenek a mai estén.

– Lesznek változások a felállásban, főleg mivel támadóbb játékra készülünk. A helyzet attól függ, hogy épp mi birtokoljuk-e a labdát, és támadunk vagy pedig védekező fázisban vagyunk, és igen fontosak az átmenetek is. Albánia ellen noha nagyjából ugyanannyit birtokoltuk a labdát, kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani. Nem voltunk elég türelmesek a labdabirtoklás fázisában. Holnap este más formációt vesz fel a válogatott, két támadóval fogunk játszani, és más lesz a taktikánk, mivel a mostani ellenfelünk más erőt képvisel. Azt gondolom, hogy kevesebbet fogunk védekezni, de számítok a szervezett és hatékony csapatjátékunkra. A szurkolóktól pedig azt szeretném kérni, hogy legyenek velünk türelmesek. Andorra valószínűleg mélységben fog védekezni, nekünk pedig járatni kell a labdát, és keresni a lehetőséget, ebből fakadóan biztosan jó időbe fog telni, mire fel tudjuk törni a védelmüket, és meg tudjuk szerezni az első gólt – mondta keddi online sajtótájékoztatóján a szövetségi kapitány.

Ami pedig a keretet illeti, a Bundesligában szereplő RB Leipzig visszahívta Gulácsi Pétert és Willi Orbánt, így rájuk nem számíthat a szakmai stáb. A szintén a lipcseieknél játszó Szoboszlai Dominik kérésének viszont helyt adott a klub, így a ő maradhat a válogatottnál, és ma is pályára léphet. Szalai Ádám három negatív koronavírus-tesztet adott, így az albániai meccset kihagyó támadó is visszatérhet a keretbe.

 

Fele akkora, mint szeged

A Franciaország és Spanyolország között található ország Európa hatodik leg­kisebb állama, az Ibériai-félsziget legkisebb független országa. Ma egyébként nemzeti ünnep van az országban, szeptember 8-a ugyanis a legnagyobb andorrai ünnep, a Kisboldogasszony napja, azaz Szűz Mária születésének ünnepe a katolikus és az ortodox egyházban is – egyben a társfejedelmi szerződés napja a miniállamban. Andorra lakossága 78 ezer fő, azaz Szegedhez képest fele annyian élnek az országban. A futballválogatott eddig összesen 179 mérkőzéséből hetet nyert meg, 2017 júniusában éppen Magyarország ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában