Labdarúgás

2021.09.12. 08:25

Torinóból igazolt Szegedre Horváth Krisztofer

Olaszországból, Torinóból igazolt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapatához Horváth Krisztofer (19), aki szeretne minél hamarabb tökéletesen beilleszkedni, majd segíteni az új klubjának.

Mádi József

Szeged – 2021.09.10. Horváth Krisztofer focista, új játékos a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatába. Képen: edzés a Szent Gellért Fórum pályáján. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Két és fél évet töltött Olaszországban a hévízi származású, itthon a Zalaegerszeg színeiben a másodosztályban már 16 évesen bemutatkozó, még mindig csak 19 éves Horváth Krisztofer, aki egy évig kölcsönben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét erősíti.

– Mindig jó érzés hazajönni, ebből a szempontból nem volt nehéz elhagynom Olaszországot, de az ottani futballszeretet, maga a labdarúgás és a megismert társak miatt azért mégis csak fájt a szívem elbúcsúzni Torinótól – nyilatkozta lapunknak Horváth Krisztofer. – Mivel nem könnyen engedtek el, így azt éreztem, visszavárnak. Egyedül mentem ki, az első időszakban kollégiumban laktam, mellette tanultam. Ez az időszak a magány, a nyelv hiánya miatt nagyon nehéz volt. Viszont csak a futballal kellett foglalkoznom, ez a része sokat adott, és most már az olasz nyelvet is beszélem. Sok mindent tanultam, főleg az akarati tényezők területén. Az olasz fiatalok gondolkodásban nagyon erősek, ha hibáznak, akkor sem veszítik el a kedvüket, mennek, csinálják tovább a dolgukat. Bár az elején hazavágytam, de jó döntés volt belevágni ilyen fiatalon is.

Horváth Krisztofernél 2015-ben nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak, de legyőzte a kórt, és a rendszeres ellenőrzések után most már tünetmentes.

Az olasz Serie A-ban három, míg a kupában egy mérkőzésen kapott lehetőséget a szereplésre a felnőttek között, viszont a felkészülés jó részét, így az idei augusztusit is többek között Belotti, Ansaldi, Sanabria társaságában a Torinónál töltötte.

– Felejthetetlen élmény volt pályára lépni a Serie A-ban és a kupában is, az előző szezonban pedig az U19-es csapatban szerepeltem. A menedzseremen keresztül a Szeged megkeresett, és mivel mind a körülmények, mind a feltételek megfeleltek, és tudok a kiváló szurkolótáborról is, ezért választottam a klubot – mondta Horváth, akire támadó középpályásként számíthat Dragan Vukmir.

A Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától a Szentlőrinc együttesét fogadja a Szent Gellért Fórumban.

– Az NB II.-es mezőnyt szépen lassan megismerem, ahogy a csapattársakat is, bár az el­­múlt hét kedd óta egyre jobban alakul a beilleszkedésem, hiszen a játékosok befogadók. Készen állok a játékra, remélem, tudok segíteni a klubnak a céljai elérésében, de akár már holnap a Szentlőrinc ellen is – jegyezte meg végül Horváth Krisztofer.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában