Labdarúgás, Cegléd, Hódmezővásárhely

2021.10.16. 12:25

Túllépne a pofonon a HFC

Nagy kérdésekkel következik a labdarúgó NB III. Közép csoportjának 12. fordulója: képes lesz-e folytatni a sikerszériát a Makó FC, és tudja-e feledtetni előző hétvégi 7-1-es zakóját a Hódmezővásárhelyi FC?

T. A.

Veszélyes ellenfél jön. A kék-sárga mezes HFC a Dabas-Gyón FC-t fogadja, amely első győzelmét szerezte az előző körben. Archív Fotó: Török János

Fotó: Török János

Ismét beindul a meccsdömping a labdarúgó NB III.-ban. A hétvégi, vasárnap 13 órától esedékes találkozók után szerdán ismét hétközi forduló vár majd a harmadosztályban szereplő csapatokra, így a bajnokság két Csongrád-Csanád megyei résztvevőjére is. A Makó FC a Cegléd vendégeként, míg a Hódmezővásárhelyi FC a Dabas-Gyón FC házigazdájaként vág bele a kemény, három párharccal következő hétbe.

Veszélyes ellenfél jön. A kék-sárga mezes HFC a Dabas-Gyón FC-t fogadja, amely első győzelmét szerezte az előző körben.
Archív Fotó: Török János

A Kozármisleny ellen szerzett győzelemmel felérő egy pont után a legutóbbi körben jó szokásához hűen, éllovashoz méltó játékkal rukkolt elő a Siha Zsolt által vezetett Makó, amely a sereghajtó Mohácsot győzte le 4-0-ra, most pedig ismét egy papíron nyerhető találkozó vár a Maros-partiakra. A hagymavárosiak az ellen a Cegléd ellen lépnek pályára a 12. körben, amely bár a legutóbbi két mérkőzésén nem talált legyőzőre, a listavezetőhöz képest 12 hellyel hátrébb, a 13. pozícióban tanyázik a tabellán.

– Reméljük, hogy sikerül folytatni a sikerszériát, bár most elég nehéz sorozatba kezdünk, a hétközi forduló miatt sűrű időszak vár ránk. Úgy gondolom, erősségünk, hogy akár két ugyanolyan minőségű sort is ki tudunk állítani. Hosszú a kispadunk, úgyhogy ezen egészen biztosan nem múlnak majd az eredmények – fogalmazott pozitív hangvételben az első meccs előtt a Makó ügyvezetője, Csernus Imre.

A Hódmezővásárhelyi FC komoly vereségbe szaladt bele a 11. fordulóban. Koncz Zsolt legénysége a Paks II. vendégeként kapott ki 7-1-re, a tetemes zakó után viszont egy nyerhető mérkőzésen kap lehetőséget a csapat feledtetni az előző hét rossz teljesítményét.

A HFC ezúttal a szerény mérleggel rendelkező, utolsó előtti Dabas-Gyón FC-t fogadja a hódmezővásárhelyi városi stadionban. Horváth Zoltán klubelnök kitért rá, veszélyes ellenfél érkezik, hiszen a Dabas-Gyónnak erőt adhat, hogy az előző körben megszerezték az első győzelmüket.

– Önbizalmat meríthetnek a sikerből, ráadásul mi hazai pályán az elmúlt időszakban nem brillíroztunk, így nyomás is van a játékosokon. Ettől függetlenül mindenképpen csak a három pont lesz az elfogadható számunkra. Nyilván átbeszéltük a hétvégi, Paks II. elleni mérkőzés tapasztalatait. Az a találkozó nagyon nem nézett ki jól, és erre az sem mentség, hogy az NB I.-es keretből is játszottak futballisták a Paksban. Azt gondolom, hogy a játékosok alkalmasak arra, hogy túltegyék magukat a kudarcon és a Dabas-Gyón elleni mérkőzést sikerrel zárják. Bízom benne, hogy sok néző kilátogat, és a csapat ki tudja őket szolgálni egy gólzáporos győzelemmel – fogalmazott Horváth Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában