Bombac és Bánhidi jubilált

2021.11.25. 22:30

A Pick Szeged lehűtötte a szkopjei poklot

Parádésan kezdett a Pick Szeged Szkopjéban, a 16. percben már 8–1-re, a félidőben pedig 16–9-re vezetett a Vardar ellen, majd 30–27-re nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 8. fordulójában.

Becsei Dávid

Dean Bombac (a labdával) Szkopjában is a legjobbak között volt.

Fotó: Kuklis István - archív

Egyperces gyászszünet előzte meg a kezdősípszót Szkopjéban. Kedden negyvenhat személy vesztette életét Bulgáriában egy buszbalesetben, amikor egy észak-macedón turistákat szállító busz Törökországból tartott hazafelé. Az északmacedón kormány háromnapos nemzeti gyászt hirdetett. A Szkopjéba kiutazó szegedi szurkolók is adóztak egy transzparenssel.

Az egy héttel korábbi szegedi mérkőzéshez képest a magyar keret nem változott, csak annyiban, hogy megbetegedés miatt a másodedző, Marko Krivokapics nem tartott a csapattal. Hazai oldalon több változás is történt, visszatért Jeremy Toto, míg Risztovszki ezúttal kimaradt.

Remek kezdés

A második percben Sztojancse Sztojlov góljával indult a találkozó beállóból. Ezt egy majdnem negyedórás szegedi dominancia követte. Sokat hibáztak a hazaiak támadásban, Mikler is jól védett, a védőfal blokkolt, így sorozatban nyolc Pick Szeged-gólnak örülhettek a szegedi szurkolók.

Jubiláló Bombac

A 13. minutumban egyébként Bombac második góljával 1–6 állt az eredményjelzőn, a szlovén irányító ezzel jegyezte a háromszázadik Bajnokok Ligája-találatát Pick-mezben.

Dean Bombac (a labdával) Szkopjában is a legjobbak között volt.
Fotó: Kuklis István – archív

A 19. percben a 29. születésnapját ünneplő Mario Sostaric találatával már 9–2-re vezetett a Szeged. Innen jött fel 9–5-re sikeres Gyibirov-büntetőkkel a Vardar, amikor a 22. percben időt kért Pastor.

Bánhidi is csatlakozott

A 25. percben Bombac után Bánhidi is a háromszázadik BL-gólját ünnepelhette (12–7). Ezt megelőzően néhány perc erejéig úgy tűnt, látótávolságon belül kerülhet a Vardar, de a kiválóan védő Miklernek és a csapatmunkának köszönhetően sikerült visszaállítani a hétgólos különbséget a szünetre.

Mindent egy lapra feltéve hét a hat elleni játékkal kezdte a második félidő a Vardar, amely jóformán három percet töltött a szegedi kapu előtt. Felkeményedett a szkopjei védelem, miközben Filip Taleszki talált meg a góllövő formáját. A Szeged két hétméteresből volt csak eredményes. A 41. percben 18–15-nél kért időt Pastor, ennek a gyümölcse az első akciógól volt Garciandía révén.

Többen teljesítettek jól

Bánhidi Bencével (a labdával) Szkopjéban sem bírtam a Vardar-játékosok. A magyar válogatott beálló négy gólja mellé büntetőket is kiharcolt.
Fotó: Kuklis István – archív

Lényegesen kevesebb góllal operáltak a szegedi támadók, de a Bombac, Bánhidi, Garciandía, Sostaric négyes gondoskodott arról, hogy igazán közel ne kerülhessenek a szkopjeiek. Bodó Richárd sem fukarkodott az asszisztokkal és a gólokkal, összességében pedig magabiztos siker után utazhat haza a Pick Szeged, amelyre szombaton 18 órától tévés meccs vár a Balatonfüred ellen az újszegedi sportcsarnokban.

RK Vardar 1961 Szkopje–Pick Szeged 27–30 (9–16)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló. Szkopje, Jane Szandanszki Aréna. Vezette: Stark, Stefan (románok).

RK Vardar 1961 Szkopje: Tomovszki – D. Djukics, Diallo 1, Toto 2, K. Nyokas 2, Kuduz, GYIBIROV 5/4. Csere: Gogov (kapus), Sztojlov 1, GADZA 5, O. Nyokas 3, Savrevski, Walczak, TALESZKI 4, Georgievszki 2, Czuwara 2/1. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.

Pick Szeged: MIKLER – SOSTARIC 7/4, Tönnesen 3, BOMBAC 5, BÁNHIDI 4, Mackovsek, Frimmel 2/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Radivojevics, Gaber, BODÓ 5, GARCIANDÍA 4, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 6/5, ill. 6/5.

Kiállítás: 10, ill. 6 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában