Sport

2021.11.27. 20:11

A Pick Szeged megszórta a Balatonfüredet – Galéria

Hamar nagyobb előnyt épített fel a Pick Szeged a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda NB I. 10. fordulójában. Radivojevics kilenc, Rosta nyolc, Bodó hét gólt lőtt, 41–32-re nyert a Pastor-csapat.

Munkatársunktól

A szkopjei Bajnokok Ligája-­mérkőzése – 30–27-re nyertek Mikler Rolandék – óta még negyvennyolc óra sem telt el, amikor a Pick Szeged már pályára lépett hazai környezetben a hazautazást követően. A sűrű menetrend miatt Pastor mester eltökélt célja volt, hogy a Balaton-partiak ellen azoknak ad több játéklehetőséget, akik az elmúlt napokban kevesebb időt töltöttek a pályán. Emiatt a csapatkapi­tány Bánhidi Bence csak a le­látóról figyelte a társakat, de a kezdő sípszó előtt azért még egy tapsvihar erejéig a kezdőkörbe szólították.

A Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője, Kiss Bence, valamint a csapat szurkolója, a háromszoros olimpikon súlyemelő, Nagy Péter köszöntötte Bánhidit és Bombacot, miután a Vardar ellen megszerezték háromszázadik Bajnokok Ligája-góljukat kék mezben.

Álmosan kezdtek a csapatok, az ötödik percben 1–1 állt az eredményjelzőn. Bogdan Ra­­divojevics, illetve Szöllősi Balázs váltott gólra egy-egy hétméterest. Nagyjából hat-hét percre volt szükségük a szegedieknek, hogy a nyitott védekezésük elérje az üzemi hőfokot. Egyre több labdát szereztek, ha pedig lövésig ju­tott a Füred, a fantasztikusan védő Alilovic még mindig ott volt a kapuban. Negyedórát kö­­vetően már 11–6-ra vezetett a Pick, majd a 24. percben már 17–10-re. A magyar válogatott játékosokkal felálló vendégek nem találták a fogást, így a szünetig már nem csökkent a különbség.

A második játékrész elejére Rosta Miklós is elkapta a fonalat, kiválóan helyettesítette Bán­­hidit. Rendre megjátszható volt, büntetőt is kiharcolt, így a 41. minutumban már 30–21-re vezettek a Tisza-partiak.

Potyogtak a gólok mindkét oldalon, de a szegedi közönség nem számolhatott rá a vendégcsapatra, végig tíz találaton be­­lül maradt. Szkopje után az újszegedi sportcsarnokban is robbantak a Bodó-bombagólok, de az okos, pattintott lövésekből is jutott a füredi kapuba. Sima siker után készülhet a Pick Szeged a szerdán 18 órakor kezdődő, Aalborg elleni BL-rangadóra, míg szombaton 18 órára már az Eger érkezik NB I.-es találkozóra az újszegedi sportcsarnokba.

 

Pick Szeged–Balatonfüredi KSE 41–32 (22–15)

Férfi kézilabda, NB I., 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.

Pick Szeged: Alilovic – RADIVOJEVICS 9/4, Henigman, ROSTA 8, Martins 2, BODÓ 7, Blonz 4. Csere: Tönnesen 5, Gaber 1, Bombac 1, Frimmel 3, Mackovsek, Garciandía 1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Balatonfüredi KSE: Andó – P. Rodríguez 4, Gosztovics, Németh B. 2, TOPIC 5, SZÖLLŐSI B. 10/2, Bóka 1. Csere: Dénes, Tóth M., Kemény 2, Brandt 2, SZŰCS 3, Szmetán 2, Ág 1, Határ. Vezetőedző: György László.

Hétméteres: 4/4, ill. 2/2.

Kiállítás: 6, ill. 2 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Balatonfüred eddigi meccseihez, és további sok sikert kívánok nekik. Nagyon nehéz volt ma kézilabdáznunk egy hosszú szkopjei kirándulás után. Megpróbáltuk meglepni a vendégeket egy öt-egyes védekezéssel, amit gyakorolni is szerettünk volna. Az első félidőben megszerzett nagyobb előnyt a másodikban jól kontrolláltuk. Örülök, hogy többen pihenhettek ma, míg akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, azok többet játszhattak.

György László, a Balatonfüredi KSE vezetőedzője: – Egy kicsit indulatosabb vagyok, helyén kell kezelnünk ezt. Tudjuk jól, hogy a Szeged jó csapat, megérdemelten nyert, gratulálok az eddigi eredményeikhez is. Rossz felfogásban és megilletődötten kezdtünk, ennek köszönhetően hamar ellépett a Pick. A fiatalok bátran léptek pályára, Szmetán teljesítménye is dicséretes. Hiába lőttünk több, mint harminc gólt, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk ma este teljesen szétesett. Nincs időnk keseregni, fontos mérkőzéseink vannak még ebben az évben a Ferencváros és az Eger ellen. Tanulnunk kell a hibáinkból, sokkal agresszívabban kell játszanunk támadásban és védekezésben egyaránt.

Ezek is érdekelhetik