Történelmet írt Kolumbiában

2021.11.18. 11:51

Gardi Dominika az első magyar görkorcsolyázó, aki kijutott a világjátékokra

18 év munkája ért révbe a szegedi gyorsasági görkorcsolyázó, Gardi Dominika életében, aki a kolumbiai világbajnokságon teljesített eredményei alapján jogot szerzett a világjátékokon való indulásra.

Tóth Alex

Nagy élmény volt. A szegedi Gardi Dominika 3000 néző előtt versenyezhetett Ibaguéban. Fotó: Garzó Erika

Egyedüli magyarként képviselte hazánkat a Tornádó Team Szeged versenyzője, Gardi Dominika a kolumbiai Ibaguéban rendezett gyorsasági görkorcsolya-világbajnokságon, amely egyben világjátékok kvalifikációs verseny is volt. A Tisza-parti klasszis a pályán tartott számok közül 10 kilométer eliminációban és pont eliminációban is 12. lett, míg az utcai kiírások közül a 10 kilométeres pontozásos futamban a szakadó eső ellenére 15., 15 kilométer eliminációban pedig 10. lett. Eredményeivel jogot szerzett arra, hogy induljon a 2022-es világjátékokon.

Nagy élmény volt. A szegedi Gardi Dominika 3000 néző előtt versenyezhetett Ibaguéban.
Fotó: Garzó Erika

– Már hosszú évek óta erre készültem. Eredetileg tavaly lett volna ez a kvalifikációs világbajnokság, de ezt a vírus átírta. Még idén is volt módosítás, eredetileg szeptemberre tervezték volna. Nagyon rugalmasnak kellett lenni mind a felkészülésben, mind mentálisan, de örülök, hogy végül minden sikerült – fogalmazott a Délmagyarországnak Gardi Dominika, és hozzátette, életében először járt Kolumbiában (ahol egyébként nemzeti sport a gyorsasági görkorcsolya, mintegy 3000 néző előtt versenyzett), de volt ideje hozzászokni az ottani viszonyokhoz, a verseny rajtja előtt bő egy héttel már kiutazott.

Kvalifikálásával történelmi tettet hajtott végre, ő az első magyar, aki kiharcolta a világjátékokon való indulást.

– Remélem, hogy ezzel egy láncot indítok el, és innentől kezdve minden alkalommal lesz magyar versenyző. Ha nem én lennék az első, akkor is nagyon örülnék, de így, hogy történelmet írtam, sokkal különlegesebb és megtisztelőbb érzés – foglalta össze érzéseit a Tornádó Team Szeged versenyzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában