Esélyesebbek, de óvatosak

2021.11.23. 06:44

Kellemetlen ellenfelek érkeznek Szentesre és Szegedre a férfi OB I.-ben

A tabellán elfoglalt helyezések alapján még akár hatpontos szerdájuk is lehet a megyei OB I.-es férfi-vízilabdacsapatoknak. 19 órától a Metalcom Szentes a Miskolcot fogadja, míg a szegedi Tiszavirág Sport­uszodába 20 órára az UVSE érkezik.

Becsei Dávid

Molnár Dávid (piros sapkában) megbecsüli az adandó lehetőségeit. Archív Fotó: Kuklis István

Lélektanilag fájó döntetlent játszott otthon legutóbb a Metalcom Szentes a Kaposvárral, így jól jött a számukra a másfél hetes meccsmentesség.

– Egy nehéz, küzdelmes összecsapás után mindig jól jön egy kis pluszpihenő. A múlt héten fizikálisabb edzéseink voltak, míg a hétvége óta már a taktika, a videózás került előtérbe

– árulta el Meixner Marcell, a szentesiek kapusa, aki ujjtörésből tért vissza a medencébe két héttel korábban.

Hozzátette, akárcsak a Kaposvár ellen, a Miskolccal szemben is úszós, fizikális meccsre számít.

Molnár Dávid (piros sapkában) megbecsüli az adandó lehetőségeit. Archív Fotó: Kuklis István

– Jól hozzák a lefordulásaikat, így különösen oda kell figyelnünk, hogy a rendezetlen védekezésünkből ne alakuljanak ki olyan szituációk, melyekből könnyű gólokat lőhetnek. Luka Seman személyében van egy rutinos centerük, akit rettentően nehéz megfogni. Egy kemény és szoros mérkőzés végén bízom benne, hogy nyerünk – vélekedett Meixner.

A tizenkét ponttal a hetedik helyen álló Szegedi VE a sereghajtó, minden eddigi találkozóját elvesztő UVSE-t látja vendégül.

– Tény, hogy az elmúlt két idényhez képest gyengült a keretük, de van egy kiváló edzőjük és egy fiatal, sokra hivatott keretük, így bármikor okozhatnak meglepetést

– beszélt a holnapi ellenfélről Molnár Dávid, a szegediek kapusa, aki ebben az idényben a Ferencvárostól kölcsönvett Gyapjas Brendon személyében motivált és tehetséges poszttársat kapott, így az előző idényhez képest kevesebb játéklehetőséget kap.

– Amennyi lehetőséget kapok, azzal élni akarok, de felfoghatjuk úgyis, hogy a tavalyi szezon után van egy kis pihenőm. Akkor egyedül védtem szinte az összes meccsen, volt, hogy törött ujjal is beálltam a kapuba. Örülök, hogy jól véd Brendon, mert ez a klub előnyére válik, amiért én is mindent megteszek – nyilatkozott a helyzetről a tapasztalt játékos.

Ami a meccskereteket illeti, valószínűleg sem a Szentes, sem pedig a Szeged nem lesz teljes. Előbbiben többen küzdöttek az elmúlt időszakban sérüléssel és betegséggel, míg utóbbinál Boros Tamás térd­operáción esett át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában