A szünet után gyorsan lerendezték

2021.11.20. 20:24

Ráijesztett a Gyöngyös a Pick Szegedre

Az első félidő derekán már négy góllal vezetett Szegeden a Gyöngyös az NB I. kilencedik fordulójában. A szünet 17–16 volt, majd Mikler, Bombac és Bánhidi vezérletével gyorsan eldöntötte a két pont sorsát a Pick, 36–26-ra nyert.

Becsei Dávid

Mindössze egy helyen változtatott a csütörtök esti Bajnokok Ligája-mérkőzés keretéhez képest Juan Carlos Pastor. Bodó Richárd helyére kisebb sérülés miatt Hegedűs Patrik lett beírva.

Nagyjából huszonöt gyöngyösi szurkoló kísérte el a csapatot Szegedre. Volt is minek örülniük, hiszen ötvenöt másodperc elteltével már 0–2 állt az eredményjelzőn. A korábbi magyar válogatott beálló, Vilovszki nyitotta a gólzáport, majd az irányító Duris lerohanásból volt eredményes.

Lelkesen és pontosan támadott a Gyöngyös, az első öt percben mindössze egy rontott lövést írhattunk fel a számlájuk, miközben ötször betaláltak. Nehezen indult be a szegedi gépezet, ekkor 2–5-nél jártunk.

Kilenc perc és tizenhat másodperc játékot követően máris magához hívta csapatát Pastor. Tomic védése után a kipattanóval Varsandán rohant végig, 4–8-nál így elfogyott a türelme a spanyol szakembernek.

Deja vu érzése volt mindenkinek, amikor Tönnesen lendülő kezére csapott rá Gerdán. Egy héttel korábban a veszprémi hajrában ez piros lapot jelentett, reklamált is Tönnesen. Nem sikerült elérnie a kizárást, magának viszont egy kétperces kiállítást igen, így Gerdánnal együtt pihenhetett.

Szépen és türelmesen játszottak a vendégek, kihasználták a hazai hibákat. Ideges is volt Pastor, leginkább Martinsnak magyarázott, miután Bombac váltotta. Tény, a változást Bombac és Bánhidi pályára küldése hozta meg, miközben Blonz a szélről, Mackovsek átlövésből szállította a gólokat.

Az 27. percben egyenlített a Pick Garciandía révén, 16–16. Picivel később Blonz hetesből a vezetést is megszerezhette volna, de labdája Nagy Benedek bal tenyerén csattant. Ötven másodperccel a szünet előtt Bombac előtt nyílt szét teljesen a hevesi védőfal, kihasználta, átvette a vezetést 17–16-nál a Szeged.

Gyorsan lerendezték a második félidő elején a két pont sorsát Dean Bombacék. Mikler-védések és Bánhidi-találatok után a 38. percben már 25–19-re vezettek. A Gaber, Bánhidi tengelyű védelemmel alaposan meggyűlt a gyöngyösi támadók baja, a 47. percben már számolt a hazai B-közép, majd 32–21-nél mutatta a legnagyobb különbséget az eredményjelző. Védekezésben a fiatal Hegedűs is szerepet kapott, míg az utolsó két szegedi támadást Henigman fejezte be góllal.

A jövő héten ismét két meccs vár a szegediekre, csütörtökön 20.45-től Szkopjéban a Vardar ellen, míg szombaton 18 órától a Balatonfüred érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Juan Carlos Pastor: – Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, mert nem egyszerű néhány napon belül két mérkőzést játszani. Más felállásban kezdtünk, sajnos a játékosok nem használták ki az adandó lehetőséget. Cserélnünk kellett, visszajöttünk a meccsbe azokkal, akik általában kezdeni szoktak. Miután kialakult a biztos előny, pihentettük azokat, akik nagyon fáradtak. Két ponttal több, egy találkozóval kevesebb. Gratulálok a Gyöngyösnek is, nagyon jól dolgoznak.

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: A Gyöngyös ellen mindig nehéz játszani. A mérkőzés elején különösen megnehezítették a dolgunkat. A második félidőre kijavítottuk a hibáinkat, így magabiztosan győztünk.

Konkoly Csaba, a He-Do B. Braun Gyöngyös vezetőedzője: – Mindenképpen az volt a célunk, minél közelebb maradjunk eredményben a Szegedhez, amely BL-hozzáállással meccselt le bennünket. Büszke vagyok az első félidei teljesítményünkre, a második játékrész elején volt egy rövidzárlatunk. Ekkor azzal lépett el a Pick, amit el akartunk kerülni. Dolgozunk tovább a céljainkért, sok sikert kívánok a hazaiaknak.

Papp Bence, a He-Do B. Braun Gyöngyös játékosa: – Gratulálok a Szegednek, BL-csapathoz méltó sikert arattak. Az első félidőben kiválóan kezdtünk védekezésben és támadásban is, éltünk a lehetőségeinkkel. A szünet után bennragadtunk az öltözőben, a hanyag megoldásainkat pedig megbosszulták a hazaiak. Összességében egy jó meccset játszottunk.

Pick Szeged–He-Do B. Braun Gyöngyös 36–26 (17–16)

Férfi kézilabda, NB I., 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.

Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 2, Henigman 2, Mackovsek 4, Rosta M. 2, Martins 1, BLONZ 8/1. Csere: MIKLER (kapus), Tönnesen 2, Garciandía 2, BÁNHIDI 6, BOMBAC 4, Gaber, Sostaric 2, Frimmel 1/1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

He-Do B. Braun Gyöngyös: Tomic – Gábori, PAPP B. 7, DURIS 4, Vilovszki 3, Hamidovic 2, VARSANDÁN M. 5/1. Csere: Nagy B., Merkovszki (kapusok), Gerdán, Ubornyák 2, Nkousa 1, Rosta B. 1, Vasics, Gráf 1/1, Mátyás. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Hétméteres: 4/2, ill. 2/2.

Kiállítás: 8, ill. 12 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában