Helyi sport

2021.11.15. 11:06

Szép játékot várunk

Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a magyar labdarúgó-válogatott, amely a világbajnoki selejtezők 9. fordulójában a Puskás Arénában 4–0-ra legyőzte San Marinót, ma pedig Lengyelországban zárja a sorozatot.

mádi józsef

Hozták a kötelezőt: a magyar labdarúgó-válogatott 4–0-ra le­­győzte San Marinót a világbajnoki selejtezők utolsó hazai mérkőzésén – a Puskás Arénába nagyjából 15 ezer szurkoló látogatott ki, és ott volt a nézőtéren Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, aki informális egyeztetésen vett részt Csányi Sándorral, a Ma­­gyar Labdarú­­gó Szövetség első emberével, a FIFA és az UEFA alelnökével –, így utazhatott el Lengyelországba, ahol ma 20.45-től zárja a sorozatot Varsóban.

– A mára kitűzött céljainkat teljesítettük. Szép futballt mutattunk be, taktikailag is megfelelően futballoztunk és sok gólt is sikerült szerezni – értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány, aki megjegyezte, néhány játékost pihentetett a mai, varsói összecsapásra, név szerint Fiola Attilát, Nagy Zsoltot és Schäfer Andrást említette, majd hozzátette: – Szeretnék szép játékot látni a lengyelek ellen is.

Sokkal több mindent nem ér­demes erről a meccsről elmondani, talán csak annyit, hogy Szoboszlai Dominik két szép gólt lőtt, bemutatkozott két fiatal (Kiss Tamás, Balogh Botond), illetve Vécsei Bálint megszerezte az első válogatottgólját.

Ma azokkal a lengyelekkel játszunk, akik az I csoport második helyén állnak, és vélhetően ott is végeznek pótselejtezőre kényszerülve, míg az angolok minden bizonnyal megnyerik a hatost, hiszen San Marinó-i sikerük nem lehet kétséges.

A magyar csapatnak akkor van esélye a csoport harmadik helyének megszerzésére, ha le­győzi Lengyelországot, Albánia pedig csak egy pontot szerez otthon Andorra ellen. Az esélyek alapján egyrészt a mieink sikere is bravúr lenne, másrészt Albánia döntetlenje, netán veresége sem igazán képzelhető el a derék andorraiak ellen. A lengyelek legutóbb kiütötték Andorrát (4–1), míg Anglia Albániát (5–0).

Szóval a realitás az, hogy ma­­radunk a csoport negyedik helyén, és innen várhatjuk majd a Nemzetek Ligája A divizíójának decemberi sorsolását, ahol megint „szintes” ellenfelek juthatnak Marco Rossi együttesének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában