Szrecsko Szekulovics

2021.11.10. 11:30

Történelmet írt Szegeden

Három szezonban dolgozott a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi-kosárlabdacsapatánál Szrecsko Szekulovics, aki hétfőn lemondott a csapat vezetőedzői posztjáról.

V. P.

Szrecsko Szekulovics két évet töltött Szegeden, történelmi eredményt ért el a csapattal. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Közel két éven át volt a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője Szrecsko Szekulovics: a szerb szakember esetében azonban már csak múlt időben beszélhetünk, miután hétfőn benyújtotta lemondását a klub vezetőségének.

A Falcóval korábban magyar bajnokságot is nyerő szakvezető 2019. november végén érkezett Szegedre, és egy Szolnok elleni hazai vereséggel debütált, utoljára pedig 2021. november 6-án irányította a Szedeákot, és egy vereséggel „intett búcsút” a csapatnak.

Szrecsko Szekulovics két évet töltött Szegeden, történelmi eredményt ért el a csapattal.
Fotó: Frank Yvette

Szekulovics összesen 59 tétmérkőzésen irányíthatta a csapatot, ezek alatt pedig 32 győzelmet és 27 vereséget könyvelhetett el a csapat. Ebben benne van a 2019–2020-as szezonban a rájátszásban nyújtott teljesítmény is, ahol a negyeddöntőben a Naturtex kisöpörte a Paksot, majd a Falco ellen búcsúzott az elődöntőben (1–3-mal), a bronzmeccset viszont 2–0-val megnyerte a DEAC ellen. A magyar kupa nyolcas döntőjébe is eljutott vezetésével a Tisza-parti együttes, ott viszont a Debrecen a negyeddöntőben jobbnak bizonyult.

Irányításával a nemzetközi porondra is kiléphetett a csapat, hiszen idén ősszel a FIBA EuropeCup selejtezőjében az oroszországi Krasznojarszkban játszhatott a Szedeák, ahol előbb az északmacedón TFT Szkopjét legyőzte, a német Medi Bayreuthtól vereséget szenvedett.

Szerepvállalásával szép sikereket ért el a szegedi csapat, idén azonban nem az a könnyed játék jellemezte a Szedeákot, mint a tavalyi szezonban. Ami pedig igazán gond, hogy olyan meccseket is elveszített már a csapat, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a szezon végén a nyolcba jutást illetően. A Kaposvár és az Oroszlány elleni hazai vereség egyaránt fájó pont lehet a szegedieknek az idény eddig lejátszott meccsei közül.

Szombaton tehát már nem Szrecsko Szekulovics vezeti majd a Naturtex-SZTE-Szedeákot, amelyre egy kemény ütközet vár a DEAC vendégeként. A 17.45-kor kezdődő mérkőzésen (amelyet az M4 Sport élőben közvetít) az eddigi másodedző, Simándi Árpád vezeti majd a szegedieket edzőként – majd a válogatott világbajnoki selejtezői miatt egy hónapos szünet következik a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában