Nyíregyházát fogadja a Szeged-Csanád GA

2021.12.04. 10:17

Egy újabb hatpontos meccs

Tovább ostromolhatja a dobogót a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a labdarúgó NB II.-ben: a kék-feketék két hazai rangadóval búcsúznak a 2021-es esztendőtől, előbb vasárnap a Nyíregyháza jön a Szent Gellért Fórumba.

Vajgely Pál

Két rangadó vár a szegediekre: ha sikerrel veszik az akadályokat, a dobogón telelhetnek. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Megérdemelten állunk ilyen jó helyen, sokat tett érte a csapat – kezdte a klub honlapjának Dragan Vukmir, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezető­edzője.

– Persze lehet, hogy egy-egy mérkőzésen jobb eredményt is elérhettünk volna, de egy nagyon kemény bajnokságban lépünk pályára hétről hétre. Természetesen látjuk, hol állunk a tabellán, de én mindig azt mondtam és most is ez a legfontosabb: a következő feladatra koncentráljunk – tette hozzá a tréner.A következő feladat pedig merőben hasonló lehet, mint amit legutóbb Győrben megoldott a Szeged.

Vasárnap 17 órától ugyanis az a Nyíregyháza érkezik a Szent Gellért Fórumba, amely nagyszerűen kezdte a szezont, azonban ezt nem tudta tartani. Edzőváltáson is átesett a csapat, amelyet immáron Feczkó Tamás irányít, és az utóbbi négy meccsén összesen három gól született; egynél több gól pedig sosem esett ezen a három meccsen. A vendégek három pozícióval, ám csupán öt ponttal van­­nak lemaradva a Tisza-partiakhoz képest, azaz sorsdöntő is lehet a vasárnapi meccs, hiszen végképp leszakíthatják ellenfelüket Germán Tamásék.

Két rangadó vár a szegediekre: ha sikerrel veszik az akadályokat, a dobogón telelhetnek.
Fotó: Karnok Csaba

Ha már góltalanság, a Nyíregyháza elmúlt eredményeiből és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia védekezéséből kiindulva könnyen elképzelhető, hogy egyetlen gól el is dönti a három pont sorsát, hiszen a szegediek holtversenyben a legkevesebb gólt (tizenegyet) kapták az NB II. mezőnyében, nem mellesleg az utóbbi hat meccsén csak egyszer zördült meg a csapat hálója.

Papíron a vasárnapi lesz egyébként a másodosztály őszi fordulójának zárómérkőzése, ám mivel egy fordulót előrehoz­tak a tavaszi szezonból, így egy meccs még vár a csapatokra a következő hétvégén is. Ami a szegediek szempontjából mindenképpen kedvező hír, hogy ezt a két találkozót egyaránt a Szent Gellért Fórumban játszhatják, hiszen jövő vasárnap a Békéscsabát is hazai környezetben fogadhatják.

– Itt az NB II.-ben minden ellenfél veszélyes, álljon bárhol a táblázaton. A Nyíregyhá­­za nagyon stabil csapat, egyáltalán nem könnyű ellenfél. A Békéscsabával pedig rangadót játszunk mindig, a táblázattól függetlenül. Nagyon nehéz két meccs vár ránk, de szeretnénk szépen befejezni az idei évet – emelte ki Dragan Vukmir.

Ahhoz pedig, hogy valóban a dobogón tölthesse a telet a csapat, valószínűleg mindkét rangadón tartania kell az el­­múlt hetek formáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában