Reális eredmény született

2022.01.11. 08:24

A Zengő Alföld Szegedi TE 6:2-es hátrányból várja a BL-visszavágót

A Zengő Alföld Szegedi TE 6:2-es hátrányból várja a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája- nyolcaddöntő visszavágóját, amely reális eredmény, de nem ledolgozhatatlan különbség.

M.J.

Az egyik pontot ő szerezte. A szegedi Zapletán Zsombor a legjobb szegedi volt Raindorfban. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Zengő Alföld Szegedi TE legjobbja a németországi Bajnokok Ligája-nyolccaddöntő első mérkőzésén Zapletán Zsombor volt. Magabiztosan, 4:0-s szettaránnyal nyerte meg a csapatpontot Raab ellen, és az egyetlen vendégjátékos volt, aki eljutott 600 fa fölé (628-cal zárt).

– Ha egy kicsit jobban meg tudtam volna fogni a golyót, amely a csúszás miatt sokszor kezelhetetlen volt, akkor talán még jobb eredményt értem volna el. Így sem panaszkodom, bár a kellemetlenségek miatt talán egy picit türelmetlenné is váltam. Ez azért jelentősen befolyásolta a játékunkat – nyilatkozta Zapletán. 

A csapat 6:2-re kikapott a német Raindorf otthonában, Zapletánon kívül még Stréer Ta­­más szerzett pontot. 

– Nem tartom ezt annyira rossz eredménynek, de az tény, az 5:3-as vereség jobban nézett volna ki. Arra kevés esélyünk volt, hogy nyerjünk, hiszen nem a legütősebb kerettel utaztunk ki, de az is biztos, hogy aki pályára lépett, az szívét, lelkét beletette a játékba. Azt kell mondjam, reális eredmény született – mondta a világbajnok játékos. 

A visszavágót szombaton 13 órától rendezik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. 

– Speciálisan kell nyernünk itthon. Hogy mire gondolok? Például arra, hogy ha mi is 6:2-re tudnánk győzni, akkor minimum 15 szettet kell szereznünk, mert kint 14,5:9,5-re a németek nyertek ebben a statisztikában is. Persze, ha 7:1 vagy 8:0 ide, akkor nincs miről beszélni, ám azt ne felejtsük el, hogy a német Bundesliga élcsapatáról van szó. Kiss Norbert és Fehér Béla itthon játszhat, így minden bizonnyal érdekes mérkőzés lesz a visszavágó. Abban 80-90 százalékban biztos vagyok, hogy győzünk, az a lényegi kérdés, mekkora különbséggel – vélte Zapletán. 

 

A párharc továbbjutója is­­mét egy német együttessel, a Bamberggel kerül szembe. Az amúgy félbeszakadt német baj­­nokságban már találkozott egymással a két együttes, és Bambergben a Raindorf 6:2-re nyert. 

 

Ahogy korábban már megírtuk, a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között már ott van három német (Zerbst, Bamberg, Breitengüssbach) csapat, a szlovák Podbrezova, a horvát Zapresic, az olasz Neumarkt, valamint az osztrák Orth an der Donau együttese is. Azaz egy hely még kiadó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában