A jó kezdés után volt holtpontjuk, de jól jöttek ki belőle

2022.02.13. 17:24

Fontos rangadót nyert meg a Szeged - Fotók

Végig vezetve, fontos, 10–8-as győzelmet aratott a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata a Kaposvár ellen az OB I-es huszadik fordulóban.

Munkatársunktól

Fotó: Török János

Vastaps a Tiszavirág Sportuszodában. Felállva ünnepelte a szegedi közönség a kék-feketéket, akik fontos győzelmet arattak a Kaposvár elleni rangadón. A 20. forduló előtt a Somogy megyeiek a nyolcadik helyen álltak, míg az SZVE a kilencediken. A szombat esti győzelemnek köszönhetően helycsere történt, immár Kiss Csaba együttese áll jobb helyen.

 

Jól kezdett a Szeged. Bóbis Botond parádés megúszása után szerzett vezetést, majd Kürti Dominik bombázott távolról a kapuba. Nem adta könnyen meg magát a Kaposvári VK, az egykori szegedi, rutinos Vindisch Ferenc vezetésével mindig ott lihegtek a hazaiak nyakán. A harmadik negyed viszont parádésra sikerült, Gyapjas Brendon kiválóan védett, Kürti, Sánta és Bóbis góljaival 7-4-re léptek el a szegediek. Jött egy újabb hullámvölgy, amiből szerencsére jól jöttek ki a hazaiak. Másfél perccel a vége előtt Lakatos Soma találata már azt jelentette, hogy megszerezte a győzelmet a Szegedi VE, amit az említett módon, nagy örömmel fogadtak a szurkolók.

 

További eredmények: Vasas–UVSE 18–6, Miskolc–Ferencváros 10–11, Honvéd–Szolnok 7–10, OSC–Pécs 16–11, BVSC–Eger 15–5.

 

 

Kiss Csaba: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, nem játszottunk jól de most jól jöttünk ki azokból a hullámokból, ami most is jellemzett bennünket. Jól kezdtünk, utána volt egy holtpontunk, de ebből is sikerült kimászunk. Örülök annak, hogy egy rangadót sikerült megnyernünk.

 

Szegedi VE–Kaposvári VK 10–8 (3–2, 1–2, 5–2, 1–2)

E.ON férfi vízilabda OB I, 20. forduló, Tiszavirág Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Kun, Csanádi.

Szegedi VE: GYAPJAS – SÁNTA 1, Kardos 1, Tóth Gy., BÓBIS 2, KÜRTI 3, Vékony. Csere: Baj, Boros, LAKATOS 3, Pörge, Hajdu. Vezetőedző: Kiss Csaba.

Kaposvár: Csoma – Petrovski 2, Berta, Jajcinovic, MIJIC 2, VINDISCH 1, Horváth Á. Csere: Langiewicz, Palatinus, Dobos, JUHÁSZ-SZELEI 2, Varga B. Vezetőedző: Surányi László.

Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 11/2

Ötméteresből: -, ill. 1/1.

Kiállítva cserével: Hajdu.

Kipontozódott: Horváth Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában