Fájt az őszi zárás

2022.02.16. 10:09

Hat érkezője is van a székkutasi futballcsapatnak

Sorozatunkban a megyei II. osztály csapatainak első félévét vizsgáljuk meg. Ezúttal a Székkutasnál érdeklődtünk, ahol mindenképpen cél a dobogós helyezés – ennek érdekében erősítettek is a télen.

V. P.

Vereséggel zárult az első félév a Székkutas TC számára, azonban az előző szezonban még a megyei I. osztályban szereplő klub így is eredményes félévet zárt, hiszen a dobogó harmadik fokán töltheti a téli szünetet. 

– Új csapat vagyunk, én is egy új helyzetbe kerültem, össze kellett szokni a csapattal is. Nem volt egyszerű, de ha az utolsó mérkőzést megnyertük volna, akkor száz százalékban elégedett lennék, így az elveszített mártélyi mérkőzés rányomta a bélyegét a szezon végére. Összességében a dobogót vártam a csapattól, ezt pedig teljesítettük – mondta lapunknak Kormányos Antal, a Székkutas edzője. 

 

A keret tagjai február elseje óta mozognak közösen, heti három edzéssel és egy edzőmeccsel készülnek a tavaszi folytatásra. Legutóbb a Tótkomlós vendégeként szenvedtek 1–0-s vereséget, szombaton pedig egy újabb Békés megyei csapat, a Békésszentandrás lesz az ellenfél, hazai pályán, 10.30-tól. Ami a további programot illeti, egy hódmezővásárhelyi hármas tornán is részt vesz még a csapat a rajtig. 

 

 

Kormányos Antal kitért rá, ősszel kevesen voltak, ezért kénytelenek voltak igazolni, így egyetlen távozó, az orosházi MTK-ULE-hoz visszatérő Varga Péter mellett hat érkezője is van a csapatnak. Harmati Albert ellenkező utat járt be, Kis László Kunszentmártonból, Bódai Dá­­niel a Mindszenttől, Szajkó Dá­­vid Mártélyról, Lévai Szabolcs és Németh Dániel pedig Hódmezővásárhelyről csatlakozott a székkutasiakhoz. 

 

 

A Székkutas hátránya hat pont a listavezető FK 1899 Szeged mögött, ám az őszi bajnokot és a második helyen álló Balástyát is fogadja majd tavasszal. 

– A mögöttünk sorakozókhoz viszont megyünk tavasszal. Szerettünk volna egy meccsen belül maradni a listavezető FK-hoz képest, ezért is fájó a mártélyi vereség. Megpróbálunk utánuk menni, de ha a szezon végén nem végzünk dobogón, én biztos, hogy csalódott leszek – zárta Kormányos Antal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában