Megdolgoztak a szerencséért

2022.02.18. 10:17

Hosszabbítás után győzte le a DEAC-ot a Naturtex-SZTE-Szedeák, még van esélye a felsőházra

A Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC-párharc egy újabb emlékezetes felvonásának lehettek tanúi a szerda esti meccsre kilátogatók: a hosszabbításos siker azt jelenti, még harcban van a felsőházi tagságért a szegedi csapat.

Vajgely Pál

Szeged, 20220216. Naturtex SZTE SzedeákDEAC férfi kosárlabda mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Huszadjára már nem változott az előnyben lévő csapat kiléte. Merthogy összesen tizenkilenc alkalommal változott, éppen a DEAC vagy a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetett a szerda esti kosárbajnokin.

 

Igazi csemegét láthattak a nézők, amelyet kétszer is a sírból hozott vissza a Szedeák. Előbb a rendes játékidő utolsó támadásánál Persons dobhatott egy tiszta triplát, ezzel hosszabbításra mentette a meccset, majd a ráadásban, 95–98-nál, a hosszabbítás utolsó percében a hetek óta válogatottformában játszó Bognár Kristóf triplázott, Rashun Davis pedig megszerezte a századik szegedi pontot, ami eldöntötte a meccset.– Közönségszórakoztató meccs volt, bár pár szívinfark­tust szerintem kihordtam lá­­bon… Amikor a DEAC-nak állt a zászló, akkor rendre megmutattuk, hogy tudunk harcolni, kétszer is visszajöttünk a meccsbe. Mindkét csapat megnyerhette volna ezt a meccset, de megdolgoztunk a szerencsénkért. Ismételten meg kell köszönnöm a szegedi szurkolók buzdítását, mert nagyon jó hangulatot teremtettek, le a kalappal előttük! További sok sikert kívánok a Debrecennek, mi pedig próbálunk minél több győzelmet összeszedni az alapszakasz végéig! – összegzett a meccset követően Simándi Ár­­pád, a Szedeák vezetőedzője. 

– Szerencsénk is volt, hogy egy üres triplát dobhattunk a végén, de ahogy mondják is, egy jó csapatnak lehet szerencséje. Nem gondolkodtam a triplámnál, de amikor bement, nagyon megkönnyebbültem, éreztem, hogy áttörést jelenthet számunkra. Jó, amikor húsz-harminc ponttal nyerünk, de amikor egy hosszabbítást követően tudunk nyerni, az borzasztóan sok energiát tud adni – nyilatkozta az egyik kulcstriplát jegyző Bognár Kristóf. 

Ahogy a szegedi tréner rávilágított, fontos lesz a minél több győzelem az alapszakasz utolsó három fordulójában. A szünet után előbb Nyíregyházán játszanak Keller Ivánék, majd fogadják a Pécset, végül az Alba Fehérvár vendégeként zárják az idény első felét. Majd következik a középszakasz, és bizony a felsőházat, ezzel a biztos rájátszást jelentő 5. hely is csak két győzelemre van a szegediektől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában