Helyi sport

2022.02.12. 20:25

Korán eldőlt a Szedeák szombathelyi meccse

delmagyar.hu

Fotó: Unger Tamás / MW

Benke Szilárd és Deontae Hawkins nélkül fogadta a Naturtex-SZTE-Szedeákot a Falco KC Szombathely, a szegediek viszont teljes kerettel érkeztek a meccsre.

 

Kilenc perc telt el a meccsből, amikor csak Bognár Kristóf hárompontosából szerzett pontot a Szedeák. A Falco semmi különöset nem csinált, ellenben a Tisza-partiak támadásban rengeteget hibáztak, így nagyon gyorsan több mint tízpontos hátrányba kerültek. Keller Iván kettese törte meg a szegedi gólcsendet, 21–5-öt mutatott ekkor az eredményjelző. 

 

A második negyedet már jobban kezdte a Szedeák, de hamar meglett a húszpontos hátrány is, Perl ziccere után már 24 volt a különbség. A félidő hajrájában aztán sikerült húsz alá feljönnie a Szedeáknak.

 

 

A nagyszünet után elkapta a fonalat a Naturtex, Bognár újabb hármasa, majd Davis ziccere után 14 pontra jött fel a Szedeák, így időt is kért a Falco. Támadásban megmaradt a szegedi lendület, a negyed végére kereken tíz pontra jött vissza Simándi Árpád csapata, 68–58-ról jöhetett az utolsó negyed.

 

 

Csakhogy ezt egy 6–0-ával nyitotta a Falco, amely így gyorsan letörte a szegedi reményeket. Egyszer még közelebb férkőzött a Szedeák, de végül 21 ponttal nyert a Falco. A címvédő otthonában egy olyan kezdés, mint amit a Szedeák mutatott, nem fér bele, ez pedig kvázi el is döntötte a meccset.

 

 

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely–Naturtex-SZTE-Szedeák 93–72 (23–7, 24–21, 21–30, 25–14)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 22. forduló. Szombathely, Arena Savaria. Vezette: Benczur, Söjtöry, Fodor.

Falco: Váradi 10/6, Clark 9/3, Kovács 3/3, GOLOMÁN 13/3, Keller 11. Cserék: Verasztó 5/3, Somogyi 12/6, PERL 19/3, Barac 8, Sövegjártó 3/3, Takács. Vezetőedző: Milos Konakov.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 4, Balogh, COOK 19/6, BOGNÁR 17/9, Alston 12. Cserék: Davis 9/3, Szatmári, Mayer 2, Keller 4, Polányi, Filipovics 5.Vezetőedző: Simándi Árpád.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában