Helyi sport

2022.03.12. 21:43

A végjátékban maradt alul a Szedeák Nyíregyházán

Hiába vezetett többször is tíz ponttal a szegedi csapat, végül kikapott a Nyíregyháza otthonában.

Vajgely Pál

Tayler Personsék hiába vezettek tíz ponttal is, kikaptak a Nyíregyháza otthonában. Archív fótó: Karnok Csaba

Háromhetes bajnoki szünetet követően azzal a tudattal lépett pályára Nyíregyháza otthonában a Naturtex-SZTE-Szedeák, hogyha nyer, akkor biztosan legalább a középházban folytatja, de továbbra is versenyben marad a felsőházi tagságért is.

 

 

Pörgősen kezdődött a meccs, három perc sem telt el, amikor Bognár hármasa után már 11–5-ös szegedi előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban már mindkét csapat szigorított védekezésén, majd a második negyedben Filipovics szerzett gyorsan hat pontot. Persons nagyszerűen játszott, vezérletével pedig már a tíz pontot is átlépte a szegedi előny, 19–31. Innen egy 10–0-át csináltak a hazaiak, Davis törte meg a szegedi kosárcsendet. 

 

Egyenlítenie egyszer sem sikerült a Nyíregyházának - a harmadik negyed elején ugyanígy egylabdás különbségnél gyorsan jött három szegedi tripla, amivel ismét megnyugodhatott kicsit a Naturtex.

 

 

A hazaiakat azonban ez sem törte meg, és pillanatokat alatt újra közel kerültek a Tisza-partiakhoz. Pipiras kapta el a fonalat, majd a negyed hajrájában Bryce büntetőivel előbb egyenlített, majd triplájával már fordítottak a hazaiak, 59–56. Csakhogy a játékrész végét megnyomta a Szedeák, Personsnak ütött oda a Nyíregyháza új légiósa, Coleman, a szegediek irányítója pedig mindhárom büntetőjét bedobta, így két ponttal a Szedeák vezetett az utolsó felvonás előtt.

 

 

Hullámzó meccs volt, amely egészen a végjátékig nyílt maradt: az olykor érdekes játékvezetői felfogás is fokozta a feszültséget. Az utolsó percekben Coleman kosaraival egy triplára meglépett a Nyíregyháza, 82–79-nél azonban nem volt válasza a Szedeáknak. Coleman ugyan a büntetőit elhibázta ekkor, de leszedte a lepattanót, majd Bryce is a vonalra állhatott, ő pedig nem hibázott. 84–79-nél így nehéz helyzetbe került a Szedeák, mert már csak kevesebb mint egy támadásnyi ideje volt: Cook ugyan még bedobta a közelit, de még egy gyors indítást végigvitt a Nyíregyháza, így hiába volt előnyben a meccs nagy részében a Szedeák, mégis vereséggel távozott a Nyírségből.

 

Nyíregyháza–Naturtex-SZTE-Szedeák 86–81 (17–20, 21–23, 26–23, 22–15)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 24. forduló. Nyíregyháza, Continental Aréna, 1200 néző. Vezette: Földházi, Minár, Sörlei.
Nyíregyháza: Johnson 15/3, BRYCE 23/6, Kiss B. 8/6, PIPIRAS 20/12, Suárez 6. Csere: Coleman 11/3, Bazsó 3/3, Bus, Mokánszki. Vezetőedző: Pethő Ákos.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 23/12, Polányi, Cook 13/6, Bognár 9/3, Alston 16. Csere: Davis 9/3, Keller 3/3, Szatmári 2, Filipovics 6. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kipontozódott: Persons (40.).

 

Simándi Árpád: – Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után elvesztettük támadásban a ritmusunkat. Tizenegypontos előnyünknél kellett volna még egy lapáttal rátenni, azonban visszaengedtük a Nyíregyházát. A végén egylabdás meccs kerekedett belőle, ahol rossz döntéseket hoztunk. Megyünk tovább, készülünk a Pécs elleni hazai mérkőzésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában