Helyi sport

2022.03.30. 11:53

Debreceni kupameccs

Jön a magyar kupa negyeddöntője a férfi kosárlabdázók számára: a debreceni Főnix csarnokban holnap rendezik a négy negyeddöntőt. A háromnapos tornát a Naturtex-SZTE-Szedeák címvédő elleni mérkőzése nyitja.

V. P.

Personsék (labdával) újra szembenéznek a Falcóval. Fotó: Frank Yvette

Harmadjára lehet ott a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjében a Naturtex-SZTE-Szedeák. Az eseménynek ezúttal Debrecen és a Főnix csarnok ad otthont, csütörtökön a négy negyeddöntővel kezdődik a háromnapos esemény. 
 

 

Éppen a nyitómeccs a szegedieké, akik 13 órától játszanak: Kerpel-Fronius Balázsék számára a legnehezebb ellenfelet hozta a sorsolás, hiszen a kupában és a bajnokságban is címvédő Falco KC Szombathellyel találkoznak a Tisza-partiak. A Falco megnyerte a múlt héten véget ért alapszakaszt, és abszolút esélyesként várhatja a kupahétvégét is. Persze egy meccsen, pláne csütörtökön kora délután bármi előfordulhat, éppen ez adhatja a kupa varázsát is. 
 

 

A Szedeák tavaly is ott volt a kupában, akkor a Debrecen elleni negyeddöntőt elveszítette, így véget ért számára a sorozat. A Falco a Pécset és a Szolnokot győzte le 2021-ben, majd a fináléban éppen a DEAC-ot múlta felül, és hódította el története első magyar kupáját. 
A két csapat idei két bajnoki meccsét egyaránt a Falco nyerte meg, novemberben a még Szrecsko Szekulovics vezette Szedeákot 91–75-re győzte le az újszegedi sportcsarnokban, majd februárban 93–72 veszített a Naturtex az Arena Savariában. 
 

 

A negyeddöntők győztesei pénteken 15 és 18 órától játsszák az elődöntőket, majd szombaton jönnek a helyosztók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában