Helyi sport

2022.03.24. 07:33

Jákó Európa-bajnok

Re­mekül szerepeltek a zsombói Cél-Tudat SE sportlövői a norvégiai Hamarban megrendezett 10 méteres junior Európa-bajnokságon. A légpisztolyos Já­­kó Miriam egyéniben junior Eb-címet szerzett, míg Csendes Dávid szintén egyéniben az elődöntőig jutott.

Munkatársunktól

Jákó a legjobb, 571 körös eredménnyel jutott az elődöntőbe, majd a nyolc között és a négyes fináléban is remekelt. Az aranyért a török Simal Yilmaz volt a kihívó. A zsombói fiatal 14:4-re elhúzott, s bár a török zárkózni kezdett, Jákó a tökéletes, 10.9-es lövéssel nyerte meg a meccset (16:8), és a junior Európa-bajnokságot. Jákónak, aki tavaly Eszéken 25 méteren ünnepelhetett egyéni junior Eb-bronzot, ez eddig a legnagyobb sikere. 
 

 

A vegyes csapatok versenyében a légpuskások között az újdonsült Európa-bajnok Bajos Gitta Csendessel lépett lőállásba. Az elődöntős csoportjában a magyar páros a svédekkel vívott nagy csatát, ám végül magabiztosan zárt az élen. Az első helyért a Ceccarello, Sollazzo olasz egységgel küzdöttek, és bár kiválóan lőttek, az olaszok 17:5-re nyertek. 
 

 

A légpisztolyosok között Jákó Nagy Bálinttal pazar, 572 körös teljesítménnyel zárt a selejtezőben. Az elődöntőben Jákó és Nagy a németek kettősével ki-ki meccset vívott az aranycsatába jutásért. A végletekig izgalmas párharcban az utolsó lövés döntött, a németek 52.5, a magyarok 49 ponttal zártak, Jákó és Nagy így bronzérmet szerzett. 
 

 

A légpuskás fiúknál Csendes, Kálmán Bálint és Klenczner Márton triója a szerbek elleni 16:12-es győzelemmel érdemelte ki a bronzot. 
A légpisztolyos leánycsapat Jákó Miriam, Szakács Tünde, Varga-Zalay Babett felállásban a bronzért a lettekkel mérkőzött, és aratott nagyon magabiztos, 16:4-es diadalt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában