Osztályozóra készülhet a Metalcom Szentes

2022.03.26. 19:00

Jól játszott az utolsó negyedben a Szeged a BVSC ellen – Fotók a meccsről

Papírforma-eredményekkel zárult a női és férfi OB I. alapszakasza, így utóbbiban a Metalcom Szentes osztályozós mérkőzésen tarthatja meg első osztályú tagságát, míg a többiek készülhetnek a rájátszásra.

Becsei Dávid

Szeged 2022.03.26. Szegedi VE - BVSC Zugló férfi vízilabda mérkőzés fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Nyugodtan ugorhatott medencébe a Honvéd ellen otthon a Metalcom Szentes a férfi vízilabda OB I. alapszakaszának zárásán, ugyanis tudta, a Debrecen kikapott a Ferencvárostól. A Kurca-partiak nem tudták megszorongatni a fővárosiakat, azonban minimális céljukat így is elérték a két fordulóval ez előtti Pécs elleni döntetlennel. Osztályozós helyen végeztek, a másodosztály ezüstérmese ellen júniusban nyílik majd esély az első osztályú tagság megőrzésére.
 

Szilágyi Péter:Az elmúlt hét fordulót figyelembe véve a leggyengébb teljesítményt nyújtottuk, mert nem tudtuk lereagálni a Honvéd szoros emberfogását és a zónavédekezés elleni támadásokat, emiatt gólszegény mérkőzést játszottunk. Bíztam benne, eredményesebb mérkőzéssel köszön el az OB I.-től Somogyi Balázs. Látszott, hogy a vendégek lendületben vannak, mi pedig megelégedtünk azzal, hogy a Ferencváros nyert Debrecenben és így az osztályozós helyünk nem volt veszélyben. Ezen el kell gondolkodniuk azoknak, akiknek komoly feladatuk van még a kilenc-tíz hét múlva esedékes osztályozón.
 

 

Nem jött össze a bravúr a Szegedi VE-nek hazai közönség előtt a BVSC ellen. Az első negyed 4–4-gyel zárult, innen viszont 5–8-ra és 6–10-re Kemény Kristóf tanítványai léptek el. Az utolsó negyedben jól játszott és kozmetikázta a végeredményt a hazai csapat, amely a rájátszást a Honvéd ellen kezdi meg. Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc 0–6-ról indul.
 

Kiss Csaba:A második és harmadik negyedben ment el számunkra a mérkőzés, amikor sok ki nem kényszerített hibát vétettünk és kettős emberelőnyből sem tudtunk betalálni. A záró nyolc percben mutatott játékunkkal elégedett vagyok, arra építkezhetünk a rájátszásra.
 

Tét nélküli mérkőzésen találkozott egymással a Valdor Szentes és az Eger. Hazai oldalon Aranyi, Bonca és Tóth Cs., a vendégektől pedig Jancsó, Menczinger és Czigány hiányzott. Fordulatos mérkőzésen a 5–3-ra még a hevesiek vezettek, majd 9–6-ra már a Szentes. Az utolsó egy perc kétgólos hazai előnyről indult, de a vendégek eltüntették a különbséget az eredményjelzőről. Az 5–6. helyért folyó rájátszásban ismét találkozik majd a két csapat.
 

Matajsz Márk:  Olyan tét már nem volt a mérkőzésnek, amely agyon nyomhatta a játékosaimat. Azt kértem tőlük, hogy vegyük komolyan a mérkőzést, ne nézzük azt, hogy mennyien hiányoznak a vendégkeretből. Több dolog nem tetszett a csapatomban, dekoncentráltan vízilabdáztunk. Tizenhárom lőtt góllal illett volna meccset nyerni, de a védekezésünk nagyon lyukas volt. Gyermeteg hibákat követtünk el, amely elfogadhatatlan és gyorsan ki kell javítanunk. Számunkra az ötödik hely megszerzése óriási dolog lenne, de ehhez a most mutatott játék kevés lesz, ennél sokkal többet várok mindenkitől.
 

A női vízilabda OB I. alapszakaszának utolsó fordulójára egyetlen eldöntendő kérdés maradt. A finálé párosítása, ugyanis amennyiben a Dunaújváros legyőzi az elhalasztott találkozón a címvédő UVSE-t, akkor döntős, ha nem, akkor a Ferencváros lesz ott.
 

 

Mindezek mellett a Szeged SZTE úgy látogatott a BVSC otthonába, bármilyen eredménnyel is zár, a hetedik helyen zárja az alapszakaszt és a III. kerületi TVE-vel ugyanezért a pozícióért ugorhat medencébe a rájátszásban, amelynek időpontjait még nem tette közzé hivatalosan a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ).
 

 

Varga Tamás: Nagyon összeszedett és precíz játékkal nyert a BVSC, Gyöngyössy Anikó hiányát fantasztikusan pótolták. Minden hibánkat kihasználtak, ezért nem is tudtunk meccsben maradni. Szép menetelést futottunk az utolsó hat mérkőzésünkön, elégedett vagyok a lányok teljesítményével az alapszakaszban. A rájátszásban a célunk a hetedik hely megszerzése a cél, ami nehéz lesz a III. kerület ellen.
 

Metalcom Szentes–Honvéd 4–12 (1–4, 1–1, 0–2, 2–5)
 

 

E.ON férfi vízilabda OB I., 26. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Csizmadia, Petik.
Metalcom Szentes: Meixner – Kókai, Pellei K. 2, Chilkó 1, Hegedűs, Pellei F., Takács J. Csere: Kovács K. (kapus), Mátyók 1, Kürti-Szabó M., Bozó, Garancsy, Hornyák, Somogyi. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Honvéd: Decker A. – Kiss B. 2, Ekler 1, Hosnyánszky 2, Simon, Decker Á., Sugár 1. Csere: Farkas D. (kapus), Kevi, Gregor 1, Hessels 2, Fejős, Molnár G. 2, Manhercz Á. 1. Vezetőedző: Szivós Márton
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 7/1.
Ötméteresből: -, ill. 3/3.
Kipontozódott: Kókai.
 

Szegedi VE–BVSC 9–10 (4–4, 1–3, 1–2, 3–1)
E.ON férfi vízilabda OB I., 26. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 120 néző. Vezette: Csanádi, Várkonyi.
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta 2, Kardos 2, Bóbis 2, Boros 1, Vékony, Lakatos. Csere: Gyapjas B. (kapus), Tóth Gy., Pörge, Baj, Horváth Zs., Kürti 1, Hajdu 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.
BVSC: Györke – Csapó 1, Ágh 1, Mészáros Cs., Gyárfás, Pásztor, Mészáros M. 1. Csere: Tátrai 2, Lantos, Batizi 1, Kovács P. 1, Irmes, Nagy M. 3. Vezetőedző: Kemény Kristóf.
Gól – emberelőnyből: 18/5, ill. 11/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Horváth Zs., ill. Kovács P., Pásztor.
 

Valdor Szentes–Eger 13–13 (3–2, 3–4, 4–3, 3–4)
 

Női vízilabda OB I., 18. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Donauer, Ercse.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Kolarova 2, Mihály-Kádár, Kövér-Kis 3, Tóth F., de Vries 1. Csere: Varga N. (kapus), Hevesi 1, Mácsai K. 2, Dankina 2, Dobos, Boldizsár, Kátai-Benedek H. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Eger: Kiss A. 1 – Dobi 6, Katona, Párkányi, Borsi 2, Bódi 1, Szilágyi Sz. 1. Csere: Pogonyi, Pásztor, Molnár 1, Weston 1. Vezetőedző: Sike József.
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 9/5.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Molnár, Bódi.
 

BVSC–Szeged SZTE 16–8 (4–2, 4–2, 2–1, 6–3)
 

Női vízilabda OB I, 18. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Pintér, Madarasi.
BVSC-Zugló: Pecz – Mészáros 2, Farkas 2, Leimeter 3, Polák 1, Kele 1, Gémes 2. Csere: Kakas (kapus), Fekete 1, Alaksza D. 1, Krénusz 1, Batizi, Alaksza N. 1, Dobos 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K., Miklós 1, Tátrai 1, Ráski 1, Bicskei, Botka 1. Csere: Jenei 1, Pap, Ármai 3, Torma. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 9/5.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában