Helyi sport

2022.03.12. 11:30

Komlón játszanak az ünnepi hétvégén

Nehéz útja lesz Kölnig a Pick Szegednek, ugyanis a negyeddöntőért a Flensburgot, a négyes döntőért pedig a címvédő Barcelonát kell legyőzni. Március utolsó hetében jöhet az első idegenbeli meccs, holnap 13 órakor viszont még Komlón vár bajnoki mérkőzés Rosta Miklósékra.

Becsei Dávid

Gaber (a labdával) támadásban és védekezésben is megküzdött a francia védőkkel. Fotó: Frank Yvette

Hiányzott a Montpellier elleni csütörtök esti férfi kézilabda BL-mérkőzésről Bánhidi Bence, a Pick Szeged magyar válogatott beállója. Nyomós és örömteli indoka volt erre, hiszen apai örömök elé nézett

– Szegeden mindig hatalmas dolog pontot szerezni, hiszen nemcsak egy remek csapat el­­len kell játszani, de a szurkolókkal is „meg kell küzdeni”. Juan Carlos Pastor nagy művésze a sportágnak, ez a tény még értékesebbé teszi a csapata ellen megszerzett egy pontot. Minden tekintetben nagy meccset játszottunk, gratulálok mindkét együttesnek – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a francia csapat másodedzője, David Degouy. 
 

Hazai részről Juan Carlos Pastor kiemelte, hogy bár a második félidő derekán sikerült meglépnie csapatának négy góllal, után hibákat vétettek és kétperces kiállításokat szenvedtek el, aminek következtében az ellenfél fel tudott zárkózni. Bízik benne, hogy a válogatottszünet után egészségesen térnek vissza játékosai, és képesek lesznek elkezdeni a felkészülést a bajnoki hajrára, illetve a BL egyenes kieséses szakaszára. A negyeddöntőbe kerülésért a visszavágót játszhatja majd a Pick Arénában a Szeged április hatodikán vagy hetedikén. 
 

 

A szünet előtt viszont még az NB I.-ben várnak feladatok a Pick Szeged játékosaira és szakmai stábjára. Vasárnap 13 órától Komlón lépnek pályára. Igen jól szerepel az egykori bányászváros csapata az idei bajnokságban, az ötödik helyen áll, és tizennyolc pontot gyűjtött, akárcsak a hatodik Tatabánya és a hetedik Budakalász. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában