Rosszabb kezdés után a második félidőben felőrölte az Elverumot a Pick Szeged

2022.03.02. 20:48

Megdolgozott a Pick Szeged a győzelemért Elverumban

Kifárasztotta, majd legyőzte idegenben a Pick Szeged az Elverumot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában. Nagy küzdelem végén 27–24-re nyertek Bánhidi Bencéék.

Becsei Dávid

Bánhidi a szegedi kézilabdatörténelem legeredményesebb BL-gólszerzőjévé vált. Archív Fotó: Frank Yvette

Az már nem lepi meg a szegedi szurkolókat, hogy Luka Stepancicra nem számíthat Juan Carlos Pastor, azonban rajta kívül Dean Bombac és Kent Robin Tönnesen sem állt a spanyol szakember rendelkezésére. Távollétükben a 18 éves balkezes Szilágyi Benjámin került a meccskeretbe. Lehetőséget viszont nem kapott, akárcsak Alilovic, Blonz és Rosta.

 

Az Elverum vezethetett először támadást, amelyet nagyjából másfél percig koreografáltak sikertelenül. Eddig izgulhattunk, hogy Garciandía pályára tud-e lépni, miután a Tatabánya elleni bajnokin lesántikált a küzdőtérről. Vállalta a játékot a szegediek egyetlen jobbátlövője, de nem mutatott kirobbanó formát. A statikus támadásoknak köszönhetően a hatodik percben született meg az első vendéggól, Bánhidi lőtte, amellyel átvette a vezetést a Tisza-partiak örök BL-góllövőlistáján Källmantól.

 

Kétperces kiállítások sújtották a szegedi védekezést az első negyedórában, de Mikler így is több védést képes volt bemutatni. A 16. minutumra visszaállt a háromgólos különbség (7–4), amelyre Pastor időkéréssel reagált.

 

Martins, Garciandía és Mackovsek finoman szólva sem tudta megváltani a világot a norvég kapu előtt. A félidő derekát követően Bodó pályára lépésével pislákoló fény mutatkozott a Pick támadásainak végén. Többször kikerült a labda a jobb-, majd a balszélre is, miközben Bánhidit is eredményesen játszották meg.

 

A 26. percben 10–10-nél utolérte, 11–10-nél pedig meg is előzte az Elverumot a lőtt gólok számában a Pick Szeged. Ekkor ez még kérészéletű előnynek bizonyult. Előbb egy jó védekezést követően Sostaric talált be, majd két másodperccel a szünet előtt Bánhidi. Mindezeknek köszönhetően 12–13-ról indulhatott a második félidő.

 

A Mackovsek, Gaber tengellyel találta meg a lejobb összetételét védelmének Pastor. Bár Frimmel-góllal kezdődött a második játékrész (12–14), a 39. percben néhány másodperc erejéig 16–15-re visszavették a vezetést a hazaiak. Egy 5–1-es sorozatnak köszönhetően viszont az utolsó tíz minutumba lépve 18–22 állt az eredményjelzőn. Örömittasan énekelhetett a maroknyi szegedi szurkolósereg a Terringen Arénában

 

Kétszer kettőre csökkent még a különbség, de ennél közelebb már nem jutottak a hazaiak a vendégekhez. Garciandía hozott a bombagólt, majd bevetődve védekezett parádésan, miközben Mikler büntetőt és ziccereket hárított. A vége 27–24 a Szeged, az utolsó BL-csoportmeccsen jövő csütörtökön 18.45-től a francia Montpellier-t fogadják a Pick Arénában. Előtte még a Ferencváros ellen jön egy bajnoki, szombaton 17.30-tól szintén hazai környzetben.

 

Elverum (norvég)–Pick Szeged 24–27 (12–13)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló. Elverum, Terningen Arena, 2300 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).

Elverum: Imsgaard – Lien, Moen Nielsen 3, Johanssson 4, SOLSTAD 5, Gröndahl 2, HELDAL 7/1. Csere: Fries (kapus), Fingren 1, Langaas 2, Vidovic. Vezetőedző: Börge Lund.

Pick Szeged: MIKLER – Sostaric 3, Henigman, Mackovsek, Bánhidi 5, FRIMMEL 7/2, Martins 4. Csere: Garciandía 3, GABER 1, Radivojevics, BODÓ 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 3/1, ill. 2/2.

Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában