Helyi sport

2022.03.21. 06:06

Pont nélkül Egerben

A harmadik negyed rossz játéka megpecsételte a Metalcom Szentes sorsát. Az utolsó nyolc percet hiába nyerték meg a Kurca-partiak három találattal Egerben, ez arra volt elég, hogy 11–10-re kozmetikázzák a végeredményt az E.ON-férfivízilabda OB I. alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában.

Munkatársunktól

Az utolsó fordulókban „külön bajnokságot” rendeznek a Metalcom Szentes és a Debrecen között. Amelyik fél több pontot szerez, az osztályozót játszhat a bennmaradásért a másodosztály ezüstérmesével, valószínűleg a Nagykanizsával. Jelenleg kilenc-kilenc az állás, pontegyenlőség esetén az egymás elleni jobb eredmény miatt a szentesiek örülhetnek. 
 

A harmadik negyed elején még 4–4 állt az eredményjelzőn Egerben. Egy négy nullás sorozattal viszont elléptek a hazaiak. Az utolsó nyolc percet bár a Metalcom három góllal behúzta, ez csak szépségtapasznak és a minimális gólkülönbségű vereségre volt elég. 
 

A Debrecen 15–8-as vereséget szenvedett a Vasas otthonában. A Szentes szombaton 18 órakor a Honvéd ellen zárja itthon az alapszakaszt. 
 

Szilágyi Péter: Gratulálok az Egernek, sok sikert kívánok a csapatnak a rájátszásban. Csalódott vagyok, mert szerettünk volna pontot vagy pontokat szerezni. A mérkőzés elején sok hibát vétettünk, majd a középső szakaszban feljavult a játékunk, de sok helyzetet kihagytunk. Emberelőnyökben nem vettük észre a szabad embereket, ebben mindenképpen fejlődnünk kell, hogy jobb százalékban használjuk ki ezeket. Védekezésben pedig nagyjából a hetven százalékát valósítottuk meg annak, amit megbeszéltünk, ami bosszant, mert azt jelenti, hogy két-három elkerülhető gólt kaptunk. Sok feladatunk van még, remélem, otthon ennél jobb teljesítményt nyújtunk majd. 
 

 

Eger–Metalcom Szentes 11–10 (3–1, 1–2, 4–1, 3–6)

 


E.ON-férfivízilabda OB I., 25. forduló. Eger, Bitskey Aladár uszoda, 200 néző. Vezette: Füzesi, Kovács S. 
Eger: Krémer – Sári 2, Kovács G. 1, Szalai 1, Baksa B. 3, Lőrincz B. 1, Murisics 1. Csere: Rádli 2, Gólya, Biros S., Hajdu, Sántavy, Lőrincz Á. Vezetőedző: Biros Péter. 
Metalcom Szentes: Kovács K. – Kókai 3, Mátyók, Pellei K. 3, Chilkó 1, Hegedűs, Takács J. Csere: Kürti-Szabó M., Bozó 1, Garancsy 1, Hornyák, Pellei F., Somogyi 1. Vezetőedző: Szilágyi Péter. 
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 14/5. Ötméteresből: 2/2, ill. –. 
Kiállítva cserével: Mátyók. Kipontozódott: Gólya, Sántavy. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában