Kosárlabda

2022.04.01. 18:19

Döntőt játszik a Szedeák a kupában

Az utolsó öt percben szenzációs játékkal fordított, és döntőbe jutott a Naturtex-SZTE-Szedeák a magyar kupában!

V.P.

Fotó: Kovács Péter, MW

Fotó: KOVACS PETER

Tovább íródik a szegedi férfi kosárlabda történelme, hiszen szombaton először játszhat magyar kupa döntőt a Naturtex-SZTE-Szedeák: az Alba elleni elődöntő vége előtt öt perccel azonban kevesen fogadtak volna erre.

 

Na már persze arra is, hogy a szegediek elődöntősök lesznek azok után, hogy a Falco volt az ellenfelük a csütörtöki negyeddöntőkben. Akkor, és a döntőért játszott meccsen is megcsinálta a Szedeák azt, amire kevesen gondoltak volna. Öt perc volt vissza az elődöntőből, amikor 9 ponttal, 64–55-re vezetett az Alba, Simándi Árpád pedig időt kért.

 

Kilenc pont, három tripla. Egyszerű mateknek tűnik, mégis ez történt a pályán: Cook, Davis, Cook, egymás után ők jegyezték a szegedi hármasokat, és máris egyenlő volt az állás. Bognár öt pontja után már 14–0-ás futásban volt a Szedeák, amikor időt kért az Alba, de ekkor a nagyszerűen játszó Alston kosarával tovább növelte az előnyét a Naturtex – sőt, mikor csak egy perc volt hátra, akkor már a Tisza-partiak vezettek kilenccel, 73–64. Persons, majd Alston le is zárta a meccset, a Szedeák elképesztő utolsó öt percet produkált, és a Falco után az Albát is legyőzte – ezzel pedig bejutott a Magyar Kupa döntőjébe!

 

A finálét szombaton 19.30-tól rendezik a debreceni Főnix csarnokban.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 77–67 (21–20, 15–17, 13–17, 28–13)
Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar kupa, elődöntő. Debrecen, Főnix csarnok, 300 néző. Vezette:Kapitány, Ádám, Makrai.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 16/3, Szatmári, COOK 15/6, BOGNÁR 11/3, ALSTON 21. Cserék: Balogh 2, Davis 7/3, Keller 5/3, Kerpel-Fronius, Filipovics, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Alba Fehérvár: Pongó 3/3, Vojvoda 15/9, Lukács 10/3, SZABÓ 11/3, Davis 8. Cserék: Stark 5/3, Takács, Smith 10/6, Omenaka 5.Vezetőedző: Matthias Zollner.

Simándi Árpád:

Úgy gondoltam, hogy az a csapat tudja megnyerni a meccset, amelyiknek több energiája marad a végére: azt viszont nem tudom, mi honnan vettünk a végén energiát. Az utolsó öt percben elképesztőt játszottunk, az egész csapatnak jár a dicséret, újabb történelmet írunk!

Keandre Cook: 

Két nagyszerű csapatot győztünk le, egyik meccsen sem mi voltunk az esélyesek. Tudtuk, ha összetartunk és hallgatunk az edzői utasításokra, akkor bármi megtörténhet, most pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában