Holnap 14 órától az amatőr kupa döntőjében, az új Hidegkuti Nándor stadionban játszik a szegedi csapat

2022.04.26. 12:22

Történelmet írhat az SZVSE

56 év után lesz ismét Csongrád-Csanád megyei résztvevője a labdarúgó Amatőr kupa döntőjének, miután az SZVSE egyike a magyar kupában legtovább menetelő megyei osztályban szereplő csapatoknak. Holnap 14 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban klubtörténelmi siker kapujában állnak a Vasutasok.

Vajgely Pál

A fehér mezes SZVSE a Tököl ellen játssza az amatőr kupa döntőjét a fővárosban. Fotó: Kuklis István

1966 után lesz ismét Csongrád-Csanád megyei finalista az Amatőr kupában. Az akkor még Szabad Föld kupának nevezett sorozatban a Mindszent volt érdekelt a döntőben, és győzte le a Diósdot 1–0-ra. Most, 56 évvel később az SZVSE van újra ott megyénkből a döntőben, és szintén egy Pest megyei ellenfele lesz, ugyanis a Tököllel játszik a szerdán 14 órakor kezdődő döntőben, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

 Az év legfontosabb mérkőzése vár ránk szerdán, mindenki izgatottan tekint a fellépésre. Egyértelmű, hogy szeretnénk megnyerni a kupát, győzelmi szándékkal utazunk a fővárosba. Egy mérkőzésen dől el a kupa sorsa. Azt biztosan tudjuk, hogy a Pest megyei bajnokság erősebb, mint a Csongrád-Csanád megyei, ettől függetlenül ötven százalék esélyünk biztosan van. A pillanatnyi forma dönthet, hiszen a játékosok munka mellett futballoznak. Erőben rendben vagyunk, van egy játékunk, amit a döntőben is szeretnénk játszani, és megpróbálunk dominálni majd 

– mondta Paksi Péter annak kapcsán, hogy a megyei I. osztályból kiemelkedik a csapata, most viszont várhatóan egy más fajta találkozó vár rá. 
Fontos megjegyezni, hogy gólfelelősére számíthat az SZVSE szerdán, hiszen bár Andi Tacit kiállították a Cegléd elleni legutóbbi kupameccsen, ám az eltiltása nem vonatkozik a döntőre, így a megyeegyben 36 gólnál járó támadó pályára léphet a Tököl ellen. Sérülés miatt sem kell senkit sem nélkülöznie a Vasutasok trénerének, aki így a teljes kerettel számolhat. 

Az ellenfél a Pest megyei I. osztály jelenlegi 9. helyezettje, amely vereséggel hangolt a szerdai döntőre, hiszen 5–1-re kikapott a címvédő Ve­­csés vendégeként. A tököliek hárommeccses nyeretlenségi szériában vannak, legeredmé­nyesebb játékosuk pedig a Ferencvárosban is megfordult Galambos Gábor. A 21 éves játékos 15 bajnoki gólt lőtt idén. 

A tököliek egyébként három Zala megyei csapatot búcsúztattak (kettőt hazai pályán, a Semjénházát idegenben), majd a Ferencvárossal játszottak, és ez jelentette a búcsút számukra a sorozattól, amikor 7–0-s ve­­reséget szenvedtek hazai pályán. 
A szerdán 14 órakor kezdődő mérkőzésre a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek, és online is megválthatók. Az Amatőr Kupa-döntőt követő­­en 17.45-től egyébként a női magyar kupa döntőjét is megrendezik az Új Hidegkuti Nándor stadionban, ahol a Haladás és az ETO FC Győr csap össze. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában