Helyi sport

2022.05.20. 11:30

Mindenki marad a bajnokcsapatból

Bár a másodosztály utolsó fordulóját ezen a hétvégén játsszák, a Keleti csoportot megnyerő KÉSZ-St. Mihály FC női labdarúgói már jól megérdemelt pihenőjüket töltik. A fárasztó idényt követően júliustól a bővített NB I.-re készülhetnek, amelyben a 6–8. hely elérése lesz a célja a csapatnak.

Becsei Dávid

A KÉSZ-St. Mihály FC reményei szerint hazai meccseit a Szent Gellért Fórumban játszhatja. Fotó: Frank Yvette

Május 8-án Debrecenben játszotta utolsó bajnoki mérkőzését az NB II. Keleti csoportjában a KÉSZ-St. Mihály női labdarúgócsapata. Major László tanítványai 4-1-es győzelemmel búcsúztak a 2021–2022-es idénytől és a másodosztálytól. Az őszt már az NB I.-ben kezdhetik meg Papp Szidóniáék. 

Az augusztus 13-i hétvégén kezdődő idényben már nem nyolc, hanem tizenkét csapat alkotja az NB I. mezőnyét, amelyből a kiírás végén majd az utolsó két helyezett búcsúzik automatikusan.

Az osztályváltás miatt fontos, hogy minél hamarabb felvegyük az NB I. ritmusát. Éppen emiatt már a felkészülési időszakunkat is úgy alakítjuk ki, hogy közvetlen riválisok ellen lépjünk pályára, de valószínűleg román és szerb csapatokkal is játszunk edzőmeccseket – árulta el lapunk érdeklődésére Major László, a KÉSZ-St. Mihály vezetőedzője. 

A tréner hathetes alapozást tervez a bajnokságot megelőzően. Szeretnének néhány napra edzőtáborba is vonulni, de ennek a helyszíne egyelőre még képlékeny. 

Az NB II.-es keretünkből mindenki marad. Négy-öt helyen akarunk erősíteni, neveket még nem mondanék, de elképzelhető, hogy válogatott játékost is tudunk igazolni. Velünk dolgoznak majd az U16-os és U17-es válogatottban érdekelt játékosaink is, így összességében huszonkettő-huszonhárom fős kerettel számolhatunk – adott ízelítőt a játékoskeret nyári alakulásáról. 

A csapat reményei szerint mérkőzéseit a Szent Gellért Fórumban játssza majd. 

A felkészülési programuk még nem teljes, de a szerb Magyarkanizsával már lebeszéltek két edzőmeccsidőpontot, és közvetlen magyar riválisokkal is szeretné, ha megmérkőznének. Fontosnak tartja, hogy az NB I.-es ritmust már a gyakorlásokon megtapasztalják a lányok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában