Vasárnap 17 órától a labdarúgó NB II.-ben: Pécs–Szeged-Csanád GA

2022.05.07. 10:11

Nehéz baranyai túra lesz

A labdarúgó NB II. 36. fordulója következik, amelyben a Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától a Pécs vendégeként lép pályára.

Mádi József

Idegenben. Kővári (szemben) és Marques-Airosa megint összecsaphat. Fotó: Karnok Csaba

Három forduló maradt hátra a labdarúgó NB II. 2021–2022-es szezonjából. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia ezen a három játéknapon igencsak belehúz – akár az ellenfelekre, akár az utazásokra gondolunk.Mert ugyan a Győr ellen jövő vasárnap itthon lesz a mérkő­zés, de előbb Pécsett, majd Bal­­mazújvárosban lép pályára a tabellán jelenleg negyedik helyen álló alakulat. 

A szegediek tehát először Ba­­ranyába látogatnak, és vasárnap 17 órától az utóbbi időben eléggé rossz formát mutató, de stabil középcsapat Pécs ellen játszanak. A két együttes szegedi összecsapásán Horváth Krisztofer góljával vezetett a hazai alakulat, ám nem sokkal később, öt perc múlva Bíró Bence egyenlített, így alakult ki az 1–1-es végeredmény. 

Közben NB I.-es licencet ka­pott a Szeged-Csanád GA, amely a 2022–2023-as szezonra szól, és a döntés értelmében az NB I.-es és NB II.-es bajnokság indulási feltételeit teljesítette. 

Az előző mérkőzésen eltiltott Gajdos Zsolt visszatérhet, hiszen egy meccset kapott a kecskeméti piros lapja után, míg Simon Ádám meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését. 

Minden gólért egy fa

Hagyományteremtő jelleggel ezentúl minden szerzett gólt követően fákat ültet a Szeged-Csanád GA labdarúgócsapata a Szent Gellért Fórum környezetében. A héten 60 facsemete lelt otthonra a stadion előtt.

– Ezzel a gesztussal szeretnénk tisztelegni góllövőink előtt. Aki betalál a bajnokságban, elültethet egy fát, amely előtt egy emléktábla jelzi majd a nevét és a mérkőzést, amelyen gólt szerzett. Kezdeményezésünkkel a környezet megóvásához is szeretnénk hozzájárulni – mondta Adem Kapic, a klub sport­igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában