Két év után távozik a Vidux-Szegedi RSE-től a korábbi női szövetségi kapitány, Jan De Brandt

2022.05.21. 10:45

Otthon érezte magát a városban

Távozik a Vidux-Szegedi RSE szakmai igazgatója. Jan de Brandt hazájában folytatja a munkát, a röplabdaklub pedig egy vacsorával búcsúztatta a korábban a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó belga szakembert.

Munkatársunktól

Jan de Brandt úgy érzi, minden szinten sikerült előrelépniük az elmúlt két évben. Archív Fotó: Kuklis István

Két éve kezdődött Jan de Brandt és a Vidux-Szegedi RSE közös munkája, miután a belga szakember a Tisza-parti klub szakmai igazgatójaként vállalt feladatot. Első évében a koronavírus miatt nem tudott mindig személyesen jelen lenni a klubnál, de segédanyagokkal és továbbképzésekkel segítette a szegediek csapatait, majd később rendszeres és aktív résztvevője volt az edzéseknek. A 63 éves szakember azonban hazavágyott, így a jövőben a belga szövetségnél vállal munkát.

Vegyes érzelmeim vannak, mert onnan távozom, ahol már valóban otthon éreztem magam. Vannak kedvenc helyeim, életre szóló barátságokat kötöttem, és egy számomra fontos helyet hagyok el. Nehéz ennek búcsút inteni, még ha azt is gondolom, hogy nem végleges, csak ideiglenes ez a búcsú. Fantasztikus emberekkel dolgozhattam együtt, különösen jó érzés volt a férfi felnőttcsapattal való közös munka, hiszen húsz éve nem dolgoztam már férficsapatnál – mondta búcsúbeszédében Jan de Brandt. 

A belga szakember hozzátette, nagyon élvezte az utánpótlásban zajló munkát is, és úgy érezte, a klub életének állandó „bútordarabja” volt, akihez az edzők is bármikor fordulhattak tanácsért, segítségért. 

A férficsapattal remek eredményt értünk el, minden héten éreztem a fejlődést. Tavaszra készen álltunk egy jó rájátszásra, nagyon közel kerültünk a feljutáshoz, ha megnyerjük a negyedik szettet is, akkor feljuthattunk volna az Extraligába. A hölgyeknél attól vált nehézzé a bajnokság, hogy túl sok könnyű meccsünk volt, és csak egyetlen kiélezett párharcunk akadt. A BVSC-nek egy kicsit tapasztaltabb, erősebb játékosai voltak, ez döntőnek bizonyult. A szegedi egy olyan közösség, ahol élvezik a röplabdát a gyerekek, örömmel járnak edzésre, kívánom, hogy maradjon ilyen az SZRSE-család! – zárta Jan de Brandt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában