Hatodik helyet ér az OSE legyőzése

2022.05.10. 07:58

Szerdán 18 órától eldől, hol végez a Naturtex-SZTE-Szedeák, és kivel játszik a play-offban

Zárul a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának középszakasza: szerdán 18 órától hazai pályán fejezi be a bajnokság ezen részét a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely ha nyer, elkerüli a címvédőt a rájátszás negyeddöntőjében.

Vajgely Pál

Tavaly októberben kikapott az Oroszlánytól a Szedeák, most sokat érhetne a visszavágás Keandre Cookék számára. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Két biztosan rájátszásrésztvevő csapat találkozik szerdán az újszegedi sportcsarnokban. Tétje ettől függetlenül még lesz a szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésnek, hiszen a Naturtex-SZTE-Szedeák–Oroszlány mérkőzés győztese lesz a hatodik, a vesztes pedig a nyolcadik a középházban. Mindez azért bír jelentőséggel, mert a hatodik helyen végzett csapat a felsőház harmadikjával, a Körmenddel játszik majd a negyeddöntőben, míg a nyolcadik a bajnoki címvédő Falco KC Szombathely ellen játszhat három nyert meccsig tartó párharcot az elődöntőbe jutásért.

Nagyon nem mindegy tehát, hogy mi lesz a vége, hiszen bár a Körmend is komoly játékerőt képvisel az NB I./A csoportban, mégis lényegesen más ellene játszani, mint a bajnoki cím toronymagas esélyesének számító Falco ellen. Az már biztos tehát, hogy Vas megyébe utazik majd a jövő szerdán kezdődő play-off első meccsén a Szedeák: a holnapi meccs eredménye azt határozza meg, Körmendre vagy Szombathelyre látogatnak Kerpel-Fronius Balázsék. A lebonyolítás értelmében az első négy helyen végzett csapatnál van a pályaelőny, azaz ők kezdhetik hazai környezetben a párharcot. 
 

Egy dolog még szintén biztos, bár a Kaposvár kezdte a legkedvezőbb helyzetből a középszakaszt, mivel szombaton a Kecskemét idegenben is le tudta győzni a KKK-t, így a somogyiak lemaradnak a rájátszásról, és az Oroszlány–Szedeák–Kecskemét trió csatlakozik a Falco–Szolnok–Körmend–Alba–Sopron ötöshöz a negyeddöntőkben. 
 

Na de rátérve a holnapi meccsre, alaposan van törleszteni valója a Naturtex-SZTE-Szedeáknak, hiszen az Oroszlányt ebben a szezonban még nem tudta legyőzni a csapat. Az alapszakaszban 73–64-re nyert az újszegedi sportcsarnokban az OSE, míg idén januárban 90–83-ra kapott ki a Szedeák a Bányász vendégeként. A középszakaszban április 20-án oroszlányi pályaválasztással 103–91-es hazai győzelem született, így a Falco elkerülése mellett motivációt adhat a Tisza-partiaknak az is, hogy visszavágjanak ezért a három vereségért. 
 

Szerda estére tehát teljesen tiszta lesz a kép a folytatást illetően, hiszen a felsőházban is eldőltek már a kérdések. A győzelem a legjobb középházi helyet és egy Körmend elleni párharcot hozhat a Szedeáknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában