Helyi sport

2022.06.16. 11:25

Bajnoki címnek örültek

Nagyjából ezer indulóval Ágasegyháza és Izsák körzetében rendezték meg a tájékozódási futók országos középtávú és váltóbajnokságát. A selejtezőkből a legjobb 24 fő juthatott döntőbe. 

A jellegzetes homokbuckás terepen az ősborókásban való tájékozódás komoly feladat elé állította a versenyzőket. Az SZVSE tájfutói közül kiemelkedett két bajnok. Jónás Ferenc a férfi elitben nyerte meg magabiztosan élete első felnőtt egyéni bajnokságát, míg az újonc lányoknál Klotz Noémi szintén első egyéni bajnokságát nyerte nagy különbséggel. 

A váltóversenyen a nagy me­­leg és a mély homok sem kedvezett a tájfutóknak, így komoly kihívás várt a sportolókra. Két dobogós helyet sikerült szerezniük a szegedieknek, amiből a Jónás vezette felnőtt fiú váltó győzelme emelkedik ki. Felföldi Zsófia betegség miatt nem vett részt ezen a hétvégén, így az újonc lányok nem tudták megvédeni a bajnoki címüket, pedig Klotz Noémiék elsőnek hozták a váltót. 

Eredmények, középtáv, N 14: 1. helyezett: Klotz Noémi, 9. Klotz Noémi. N 20: 9. Sigmond Éva. N 21: 4. Apró Vivien. F 16: 2. Felföldi Tamás. F 20: 3. SzabóLevente. F 21: 1. Jónás Ferenc. Aszenioroknál Szencz Atilla nyert az 50 éves férfiak között. Váltó, N 20: 2. Pap Dorina, Zagyva Rebeka, Sigmond. N 21: 4. Gera Krisztina, Apró, Gerber Csenge. F 16: 4. Kevei Levente, Bakos Tamás, Ugrin Barnabás. F 20: 4. Zagyva Zalán, Szabó Levente, Felföldi. F 21: 1. Kovács Ádám, Barkász Dániel, Jónás Ferenc. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában