Helyi sport

2022.06.01. 23:16

Csúcsot döntött - Sztanó György elégedett, hogy elérte a célját

A szlovákiai Bán városában állított fel új magyar csúcsot parafekvenyomásban a szentesi Sztanó György. Elégedetten értékelte lapunknak a versenyt, amely egyebek mellett a jövő hétvégi országos bajnokságra készítette fel.

Becsei Dávid

Fotó: Sztanó György archívuma

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban elmaradt az amúgy évenként esedékes parafekvenyomó-verseny a szlovákiai Bán városában. Az 59 kilogrammos kategóriában a Szentesen élő Sztanó György 141 kg-os teljesítménnyel megnyerte a súlycsoportját. A győzelem mellett új országos rekordnak is örülhetett, amelyet egy kilogrammal javított meg. 

Összességében erre a versenyre felmérőként tekintettem, hiszen idén ez volt az első megmérettetésem. Elképesztően elégedett vagyok, mert sikerült elérnem a célom, hogy új országos csúcsot állítsak fel – mesélte lapunknak büszkén Sztanó, aki a felnőtt abszolút kategóriában a tizenöt főből az ötödik legjobbként végzett. 

Bár idén klubot váltott, ez a magánéletét nem befolyásolja. Továbbra is Szentesen él, illetve Csongrád-Bokroson dolgozik egy étteremben pultosként. Eddig a tatabányai Power Station versenyzője volt, a 2022-es esztendőtől viszont már az Erzsébetvárosi Sport­egyesület színeiben vesz részt a versenyeken. Edzései nagy része azonban továbbra is Szentesen van. 

Ezen a hétvégén pihenhet, június 4-én viszont a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a para­fekvenyomók magyar bajnokságát. Ezzel kapcsolatban elárulta, az 59 kilogrammos kategóriában ismét új országos rekordot szeretne felállítani, illetve eltökélt célja megszerezni a kilencedik bajnoki címét. 

A 2022-es fő céljaként viszont a szeptemberi Európa-­bajnokságot emelte ki, amelyet a grúziai fővárosban, Tbilisziben tartanak majd meg. Itt is az 59 kilogrammos kategóriában indul, terve pedig, hogy a 2018-as Európa-bajnoki nyolcadik helyét felülmúlja, de reménykedik benne, hogy akár a dobogót is megközelítheti. Amit viszont mindenképpen el szeretne érni, az egy újabb magyar rekord. Az Eb előtt viszont még a Balaton-kupán mérheti fel erejét, de a felkészülését egészen decemberig szeretné kitolni. Ennek az oka egyszerű, ugyanis utazik a dubaji világkupára. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában