Szegedi hírek

2022.06.16. 15:20

Örökké emlékezetes év lesz a tavalyi

51. alkalommal díjaztuk Csongrád-Csanád megye legjobb sportolóit. Sorozatunk záró részéhez érkeztünk, amelyben a csapatok között az év sportteljesíményét bemutató Naturtex-SZTE-Szedeákkal ismerkedhetnek meg.

V. P.

Bonifert Domonkos ügyvezető (balról) és Kardos Péter klubelnök (jobbról) Petrovics Kálmántól vehették át a díjat gálánkon. Fotó: Kuklis István

Csak kapkodtunk a fejünket a Naturtex-SZTE-Szedeák előző szezonban nyújtott teljesítménye kapcsán. Azt követően, hogy a csapat az előző idényben a kiesés ellen küzdött, a 2020–2021-es szezonban minden rekordot felülírt. Az alapszakaszban a klubtörténelem legtöbb győzelmét szerezte, megvolt az első nyert meccs a rájátszásban, mi több, a Paks elleni nyertes negyeddöntőt követően bajnoki elődöntőt játszhatott a csapat a Falcóval szemben. Majd jött a Debrecen elleni bronzcsata, amelyen meg is szerezte a harmadik helyet.Ez pedig nem csupán a 2002-ben alakított klub, hanem a teljes szegedi férfi kosárlabdázás legnagyobb sikerét jelentette – nem véletlen tehát, hogy lapunk a csapatok között az év sportteljesítményének szóló díjjal ismerte el a bajnoki bronzérmet a Hungi Vigadóban megtartott díjátadó gálánkon. 

Sőt, a nagyszerű teljesítmény idén is folytatódott. A klub szinte egyedüliként (a címvédő Falcóban van még kevesebb légiós, viszont a szombathe­lyieknél a ma­­gyar válogatott magja játszik) négy légióst foglalkoztatva újabb érmet szerzett az idei szezonban, miután Debrecenben a magyar kupa nyolcas döntőjében egészen a döntőig menetelt. Tette mindezt úgy, hogy magas magyar perceket ad a kerettagoknak, szegedi szakmai stábbal dolgozik az NB I./A csoportjában szereplő felnőttcsapat – nem mellesleg pedig újabb klubtörténelmi tettet végrehajtva, egymás utáni két évben fennállása során először jutott be a legjobb nyolc közé, azaz ért el rájátszást je­lentő helyet a Naturtex. 

Ami az elmúlt évek sikeres­ségét jól jelzi, a kupában megszerzett ezüstérem azt jelenti, a 2016–2017-es szezon óta már három érmet szerzett a Szede­­ák, ennél pedig csak a Falco-Szolnok kettős nyert több érmet a honi kiírásokban. 
 

Keller Iván távozott

A tavalyi szezon után nem sikerült egyben tartania a magyar magját a csapatnak, a 2021–2022-es szezon előtt ugyanis minden honi kosarasát meg tudta tartani a Szedeák. Idén viszont már akad egy távozója Keller Iván személyében. A 2-es és 3-as poszton bevethető kosaras ugyanis a Zalaegerszeg ajánlatát fogadta el, így két Szegeden töltött szezon után távozik a Szedeáktól. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában