Nem sikerült a továbbjutás

2022.06.21. 10:39

Pádár Nikolettnek hat századon múlt a középdöntő, Gál Olivér csalódott

Két Csongrád-Csanád megyei úszóért izgulhattunk a vizes világbajnokság úszószámainak tegnapi napján: Pádár Nikolett és Gál Olivér egyaránt először lehetett ott felnőtt-vb-n, és az előfutamból nem jutott tovább.

Vajgely Pál

Gál Olivér első világbajnokságán szerepelhetett, nem tudott egyéni csúcsot javítani. Fotó: Török Attila/MW

Hat század. Csupán ennyin múlott Pádár Nikolett számára a továbbjutás a 200 méter gyorsúszás előfutamában. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet 16 éves, felnőtt-vb-n debütáló versenyzője 1:58.90-es idővel ért célba a Duna Arénában, így összesítésben 18. helyen végzett.– Nagyon rosszulesett, ez egy igazi reggeli úszás volt. Az időnek azonban örülök, hiszen reggel még nem sikerült egy ötvenkilencen belül teljesítenem. Próbáltam a mellettem lévővel menni, ez egészen százötvenig sikerült is, az utolsó ötvenre nagyon lesavasodtam. Próbáltam tájékozódni a futam közben – nyilatkozta a futamot követően Pádár Nikolett. 

Tizennyolcadik helyen végzett első felnőtt-világbajnokságán, ez egy nagyon szép eredmény ebben a korban. A realitás az, hogy a középdöntő bravúr lett volna, de ettől alig maradt el. Nikinek nincs oka szégyenkezni, élete eddigi második legjobb idejével a világbajnoki mezőny második legjobb ifjúsági úszója volt – értékelt Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője. 

Azzal a céllal érkezett Budapestre Gál Olivér, hogy megdöntse egyéni legjobbját, ez egy 27.64-nél jobb időt jelentett volna. A Hód Úszó SE úszója ettől elmaradt, 28.26-tal végzett, így nem lett meg számára a továbbjutás a középdöntőbe – a vásárhelyi úszó is először volt felnőtt-vb-n. 

Kicsit túl sokat siklottam a rajt után, így a lehúzásom nem sikerült, utána az úszással próbáltam visszajönni a többiekre, de a vége kaparás lett. Szerettem volna egy másodperccel ennél jobb időt úszni, de az ötven méter ilyen, vagy kijön, vagy nem – összegzett Gál Olivér. 

A mai programban nem szoríthatunk majd megyei úszónak a világbajnokságon, legközelebb szerdán ismét Pádár Nikolett ugrik majd vízbe, aki a 4×200 méteres gyorsváltóval döntőre esélyes csapattal úszik majd. 

Ami a magyar csapat tegnapi teljesítményét illeti, 200 méter pillangón Kenderesi Tamás óriásit hajrázva harmadikként végzett az elődöntőben, míg Milák Kristóf roppant magabiztosan nyert az előfutamban is, így mindketten ott lesznek a szám mai döntőjében. 

Megszületett a budapesti világbajnokság első világcsúcsa is, miután a férfi 100 méteres hátúszás döntőjében az olasz Thomas Ceccon egy hatalmas hajrával 51.60-nal nyert világbajnoki aranyat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában