Mindent megtett

2022.06.10. 12:35

Sánta Dániel előretekint, újabb meghívót vár

Nem folytatja a világbajnoki felkészülést a magyar vízilabda-válogatottal a szegedi Sánta Dániel. Másfél hétig dolgozott a Margitszigeten, örül, hogy ott lehetett. Természetesen csalódott. Igyekszik kipihenni magát klubcsapatának felkészülési időszakára, de bízik benne, hogy a szeptemberi Európa-bajnokság alapozására ismét meghívót kap.

Becsei Dávid

Öt hétig nem játszott meccset. A 28 éves center úgy érezte, picit lépéshátrányból indult a kétkapuzásokon. ARCHÍV FOTÓ: KARNOK CSABA

Nyolc nap múlva kezdődik a vizes-világbajnokság Magyarországon, a vízilabdatornából pedig huszonnyolc mérkőzést a szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendeznek. A férfiválogatott bő keretében ott volt a Szegedi VE centere, Sánta Dániel is, aki a keretszűkítés áldozata lett. 

Örülök, hogy meghívót kap­­tam az összetartásra. Mindent megtettem, hogy tovább tartson ez a kaland, de nem jött össze. Nem dőlt össze a világ ezzel számomra, hiszen számítani lehetett rá, hogy ebből most csak ennyi jut nekem. Pozitívan várom a folytatást, bízom benne, hogy a szeptemberi Európa-bajnokság előtt ismét bizonyíthatok a szövetségi kapitánynak – mesélte a Délmagyarország érdeklődésére Sánta. 

A 28 éves vízilabdázó másfél hétig készült a nemzeti csapattal. Ezalatt többször a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére készülő Ferencvárossal is kétkapuztak. 

Teljesen más színvonal volt ellenük játszani, hiszen a magyar válogatott ellenfele egy BL-topcsapat volt. Remélem, hogy mi is hozzátettünk a sikerükhöz, hogy megszerezték a bronzérmet Belgrádban. Ami engem illet, picit lépéshátrányból indultam, hiszen öt hétig nem játszottam. Igyekeztem leküzdeni a meccshiányom, és helytállni – tette hozzá. 

Sánta Dániel úgy fogalmazott, reménykedik benne, hogy a spliti Európa-bajnokságra ké­­szülő keretbe újra meghívót kap, mi több, utazhat a tornára. Most viszont azon van, hogy kipihenje a fáradalmakat, és július 4-től a Szegeddel belevágjon a felkészülésbe. 

A vb szegedi penzuma jú­nius 20-án, hétfőn 18 órától a Görögország–Thaiföld női mérkőzéssel rajtol. Kedden már a férfimeccsek lesznek po­­rondon, majd felváltva a két nem találkozói. A csoportkört követően a 9–16. helyért rendezett helyosztókat is a Tiszavirág Sportuszodában láthatjuk női és férfifronton egyaránt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában