Edzőváltással végződött az előző év

2022.06.08. 09:59

Suba Róbert a kenura fókuszál

Két versenyen, a poznani világkupán, majd a szolnoki első válogatón összesen háromszor volt második az MVM Szegedi VE parasportolója, Suba Róbert (41), aki új edzőjével most a kenu szakágra koncentrál.

Mádi József

Ezüstérmek. Suba Róbert két komoly versenyen is túl van. ARCHÍV FOTÓ: KARNOK CSABA

Edzőváltással végződött az előző év az MVM Szegedi VE parasportolójának, Suba Ró­bertnek. Hosszú évek után elvált az utunk Csamangó Attilával, akit a kenus Szabó Krisztián követett, immár vele dolgozom 2021 decembere óta – mondta a paralimpiai ezüstérmes versenyző. A felkészülés alatt inkább a kenu szakágban ed­­zettünk többet, ez volt talán a legfontosabb változtatás. Jó erőben vagyok, az állóképességemmel sincs gond, azaz jónak mondható a felkészülésem, ám technikai hibák is közbejöttek, és a lábtámaszom hiánya miatt a hajót is állítgatni kellett. És sajnos nem került el a betegség sem, éppen a válogató napja előtt ért véget a köhögésem miatt a kéthetes gyógyszerkúrám. 

Villámgyorsan belekerült a versenyek javába Suba: előbb Poznanban, a világkupán szerepelt két számban, ahol KL1 200 méteren ezüstérmet nyert, míg VL2 200 méteren ötödik lett, majd jött a hazai első válogató két második hellyel KL1 és VL2 200 méteren. 

A válogatón elért eredmények közül a kenus második hely futamában az elején még vezettem, és a végén kaptam ki, míg parakajakban Poznanban Kiss Péter Pál betegen szerepelt, ott legyőztem, Szolnokon ellenben már ő nyert. Vegyes a kép, de bizakodó vagyok a két versenyen elért eredmények alapján – nyilatkozta az MVM Szegedi VE sportolója. 

Nem sok idő maradt a két válogató között, hiszen június végén Szolnokon megint víz­re szállnak a kajak-kenus pa­­rasportolók, ez lesz a második válogatójuk. 

Minden erőmmel a június 24. és 26. közötti versenyre ké­­szülök, közben pedig optimalizálni kell a hajót is, utána meglátjuk, ez mire lesz elég. A fiatal olimpiai bajnok Kiss Péter Pált legyőzni kemény dió lesz a parakajakban, bár egyszer már sikerült. Megint megpróbálom, mert nem sok hiányzott ahhoz, hogy kétszer megverjem, viszont én még min­­dig inkább a kenu szakágban látom a jobb lehetőséget. Az a lényeg, hogy addig a viadalig maradjak egészséges. Ha így lesz, és nyerek, akkor jöhet a szétlövés, de így gondolom a parakajakkal is: attól függ, milyen formában lesz az ellenfelem, Kiss Péter Pál – mondta végül az MVM Szegedi VE sportolója, Suba Róbert. 

Boldizsár nyert

Szolnokon rendezték az idei első parakenu-válogatót, amelyen szinte a teljes szakág képviseltette magát, és az esélyesek nem is hibáztak. A szegediek közül a KL1 és VL2 200 méteren egyaránt ezüstérmes Suba Róbert mellett még Boldizsár Dalma indult el az MVM Szegedi VE-ből, és ő KL2 200 méteren első helyen végzett. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában