Helyi sport

2022.06.15. 12:36

Vívóbronz Vasból

Zsögön Andor Kolosnak Krajnyák Zsuzsanna paralimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok kerekesszékes tőröző adta át az érmet. Fotó: SZTE VK

A közelmúltban rendezték megy Szombathelyen a serdülők tőr magyar bajnokságát. Az SZTE Vívó Klub négy versenyzővel vett részt a korosztály idei legnagyobb és legrangosabb versenyén. Az 58 versenyzőt négy darab hét és öt darab hatfős csoportba osz­­tották. 

A bajnoki cím védője, Zsögön Andor Kolos nagyon nehéz ágon verekedett végig az egész mezőnyön, és a döntőbe jutásért egyetlen tussal veszített, és így bronzéremmel térhetett haza. Az első meccsén Lakatos Balázst (UTE) 15:1-re, utána Badár Krisztiánt (Halásztelek) 15:11-re, majd Szabó Bálintot (ZVE) 15:8-ra verte a szegedi vívó. A négy közé jutásért Orovecz Gergely (BHSE) sem okozott gondot, és 15:11-re nyert, ám az elődöntőben Rózsa Csa­nád Balázs (BHSE) 15:14-re győzött. 

Ugyanebben a mezőnyben Hegyes Dávid 21. lett, míg Szögi-Nagy Tamás 30., Zsögön Zétény pedig az 52. helyen végzett. Az utóbbi két versenyző még csak gyermek korosztályú, ők ketten két évvel fiatalabbként felversenyeztek a serdülők közé. Hegyesnek és Szögi-Nagynak is azért egy-egy siker jutott a 64-es táblán. 

A szegediek a csapatok me­zőnyében 11 egyesület kö­­zött az első körben a Halásztelekkel kerültek szembe, és kiélezett mérkőzésen 45:36-os vereséget szenvedtek, így a hetedik helyért küzdhettek tovább. 

A helyosztón a BHSE II. csapatát sikerült felülmúlnia 45:41-re a Hegyes Dávid, Szögi-Nagy Tamás, Zsögön Andor Kolos, Zsögön Zétény alkotta kvartettnek. 
Az SZTE vívóinak edzője Bakó Tamás. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában