Nyíltvízi úszó ob

2022.07.17. 19:29

Célfotó döntött, hogy Olasz Anna megvédheti-e bajnoki címét

A címvédők nyerték a szegedi Maty-éren megrendezett nyíltvízi úszó országos bajnokságot. A férfiaknál a veszprémi Rasovszky Kristóf, a nőknél a szegedi Olasz Anna lett az aranyérmes.

B.D.

Mindkét nemben hatalmas csatát hozott a Szegeden megrendezett nyíltvízi ob.

Fotó: Török János

Nagy csatát hozott a nők nyíltvízi országos bajnoksága vasárnap délután Szegeden. Három korosztályos versenyző haladt a cél felé a leggyorsabban, közülük az idén már nemzetközi nyílvízi kupát is nyerő Szimcsák Mira ütött be elsőként. Néhány méterrel mögöttük óriási csata dúlt a felnőtt elsőségért a világbajnoki ezüstérmes váltó két hölgytagja, Olasz Anna és Rohács Réka között, végül a célfotó döntött a Haász-SZUE színeiben versenyző Olasz javára.

A férfiaknál indult az ausztrálok Magyarországon készülő két legjobbja, közülük Nicholas Sloman a magyar olimpiai ezüstérmessel és klubtársával, a junior mezőnybe nevezett Betlehem Dáviddal együtt rontott a célba. A kőkemény hajrában ezúttal a legfiatalabbnak, Betlehemnek jött ki a legjobban a beütés, egyszersmind visszavágott Slomannek és klubtársának is, akik az utolsó métereken megelőzték egy hete Párizsban. A szabályok értelmében Betlehem a juniorok aranyérmét vehette át, a felnőtt bajnoki cím Rasovszky Kristófot illette. Mögötte klubtársa, Kalmár Ákos lett ezüstérmes, míg a levezetésképp még benevező, ám már a civil életére készülő Huszti Dávid mindenkit meglepve elhalászta a bronzérmet a 25 kilométeren vb-bronzérmes Gálicz Péter elől – számolt be róla az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában