Helyi sport

2022.07.31. 16:04

Szlovéniai edzőtáborral készül a Pick Szeged

A Szegeden végzett egyhetes munka után szlovéniai edzőtáborba vonult a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata: az ötszörös magyar bajnokcsapat idén nem a megszokott roglai helyszínen, hanem Kranjska Gorán készül, ahonnan pénteken tér haza, jövő szerdán pedig már edzőmeccset vív.

V. P.

A Szegeden töltött hét után magaslati edzőtáborba utazott a Pick.

Fotó: Frank Yvette

Mikler Roland, Mirko Alilovic, Luka Krivokapic, Bogdan Radivojevics, Mario Sostaric, Kent Robin Tönnesen, Imanol Garciandía, Dean Bombac, Miguel Martins, Bánhidi Bence, Matej Gaber, Rosta Miklós, Radvánszki Zsolt, Bodó Richárd, Borut Mackovsek, Szita Zoltán, Ludmán Marcell, Sebastian Frimmel és Alexander Blonz. Ez a keret vágott neki  Szegedtől 700 kilométerre található szlovéniai városnak, amely elsősorban síversenyeiről híres, de nyáron a túrázók között is kedvelt uticél.

Persze, Juan Carlos Pastor tanítványai nem ilyen célokkal érkeztek Kranjska Gorára, hiszen a kőkemény munka játssza a főszerepet. A csapat szombaton utazott el, tegnap pedig már megvolt az első tréning is. Az ötszörös magyar bajnokcsapat péntekig készül a magaslati edzőtáborban, majd egyre többet kerül elő a labda is, hiszen augusztus 10-én már edzőmeccset játszanak a kékek.

A bajnoki rajt előtt összesen hatszor lép pályára a gyakorlás jegyében a Pick, amely jövő szerdán és pénteken is Szegeden játszik majd felkészülési meccset. Augusztus 10-én 17 órától a Balatonfüred, majd két nappal később ugyanebben az időpontban a Gyöngyös lesz az ellenfél, mindkét találkozót a Ludányi Márton sportcsarnokban, azaz a Pick Kézilabda Akadémia otthonában játssza a csapat. A drukkerek mindkét találkozót ingyen tekinthetik meg.

Egy héttel később a romániai Nagyszentmiklóson folytatódik a gyakorlómeccsek sorozata, augusztus 19-én a Constantával, míg másnap a Nagybányával játszanak a szegediek, mindkét meccs magyar idő szerint 18 órakor kezdődik. A főpróba Németországban lesz majd Bánhidi Bencéék számára, augusztus 27-én a TVB Stuttgart, másnap pedig a Bergisher HC lesz a Pick ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában