Ennyivel tartoztak az emlékének

2022.08.29. 16:46

Átadták a Szalai „Dzsínó” István Sporttelepet Petőfitelepen

Átadták a petőfitelepi Füge soron a nagyjából 250 millió forintból elkészült sporttelepet, amelyet Szeged legendás futballedzőjéről, Szalai „Dzsínó” Istvánról neveztek el.

Becsei Dávid

A kék-fekete mezes FK 1899 Szeged-SZEOL már lejátszotta első bajnoki mérkőzését új otthonában, 2–1-re legyőzte a Deszket.

Fotó: Török János

– A létesítmény jelentőségét már akkor láttuk, hogy milyen sokat tesz majd hozzá képzéshez, amikor az újszegedi Kisstadionban megépítettük a műfüves pályát. Jobb munkát tudunk végezni, nem kell másokhoz alkalmazkodnunk. Sokat remélünk tőle – jegyezte meg érdeklődésünkre Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője. 

A Szalai „Dzsínó” István Sporttelepet a SZEOL SC felső utánpótlás korosztályai (U15-U19) használják majd legfőképpen, valamint a megyei I. osztályban érdekelt FK 1899 Szeged-SZEOL felnőttcsapata, amely múlt csütörtökön a Deszk ellen lejátszotta első tétmeccsét itt. 

– Szalai István a szegedi labdarúgás legendás alakja. 1993 nyarán vele alapítottuk meg a Tisza Volán Focisulit, amelyből kinőtt később a SZEOL. Ennyivel tartoztunk az ő emlékének – beszélt a névadóról. 

A SZEOL és az FK egy éve kötött egymással együttműködést. Ez alapján előbbi adja az utánpótlást utóbbinak, a kiöregedett fiatalokat pedig a felnőttcsapat felé irányítják. Ennek egy kitétele volt, hogy az FK 1899 Szeged nyerje meg a megyei II. osztályt, hogy a futballt megyei szinten folytatni vágyók a megyeegyben játszhassanak. 

Úgy fogalmazott Halkó Pál, ez a beruházás fontos mérföldkő a klub életében, hiszen tizenöt évre kapta meg a terület használati jogát a várostól. Vásároltak karbantartógépeket, konténeröltözőket alakítottak ki, hamarosan lelátót kap a nagypálya és befejezik a parkolók kialakítását és a parkosítást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában