Helyi sport

2022.08.01. 08:40

BB Mentor-kupa: a 20. verseny következik

Zapletán Zsombor is készül a 20. BB Mentor-kupára.

Fotó: Török János

Sorrendben másodszor is nyáron rendezi meg a BB Mentor-kupa nemzetközi férfi és női, utánpótlás és szenior teke egyéni versenyét a Zengő Alföld Szegedi TE. Az előző 18 kiírásnak mindig az év kezdetén, január második és harmadik hétvégéjén adott otthont az újszegedi teke- és bowlingcentrum, majd jött a koronavírusjárvány, amely miatt a 19. rendezés átkerült 2021 nyarára. Ezúttal jubileumhoz érkezett az esemény, hiszen a héten, valamint a jöv héten immár huszadik alkalommal feszülnek egymásnak a játékosok.

A kerek évforduló kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az előzetesen leadott nevezések alapján már 238 időpont foglalt a selejtezőben, amely csütörtökön 15 órakor kezdődik, és jövő szombaton kora estig tart. A mezőny a hazai szuperligás élcsapatokon (a házigazda Szeged mellett az FTC, a Répcelak, a Kaposvár, valamint a Győr) kívül osztrák (Ritzing, Götz), horvát (Beli Monastir), cseh (Vsetin, Sparta Prága, Prelouc, Smirice) klubokból érkező, valamint szerb egyéni indulókból áll. A nőknél szintén remek mezőny jöhet össze, hiszen az első osztályban szereplő Rákoshegy, a Balatoni Vasas és a BKV Előre is indít játékost. 

Az esemény utolsó napja augusztus 14. lesz, amikor az egyenes kieséses szakasz dönt a végső elsőségről a felnőtt férfiak mezőnyében, míg a szeniorok négyes finálét játszanak, a nők és az utánpótlás sportolók pedig a verseny selejtezője alapján érhetnek el minél jobb helyezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában